Romeins schip zoekt verhalenvertellers!

Romeins schip zoekt verhalenvertellers!

15-03-2023

Het is dat het Romeinse schip Zwammerdam 2 zelf niet praten kan, want oh boy, wat zouden we dan allemaal voor smeuïgs horen!  In bijna 2000 jaar maak je veel mee, niet waar.  Maar misschien wilt u mijn stem worden? Lees dan vooral verder! Want voorkennis is niet nodig, enthousiasme wel.

Om het verhaal van de wereldberoemde Zwammerdamschepen in Museumpark Archeon te vertellen staat er een groep gastvrouwen- en heren klaar. Geschiedenisliefhebbers die het fantastisch vinden om deel uit te maken van een uniek project, want dat is het. Nergens anders ter wereld worden er zes (!) opgegraven Romeinse schepen gerestaureerd en gereconstrueerd, door professionals en vrijwilligers samen.  Omdat de restauratie ook weer nieuwe informatie oplevert over gebruik bijvoorbeeld, ben je als gastheer/-vrouw een van de eersten die dat hoort.

Bezoekers, vertellen en leren
Naast het unieke van de restauratie is het superleuk om hierover te vertellen aan de bezoekers van Archeon. Die zijn van alle leeftijden en komen met de grappigste/leukste/boeiendste vragen! Soms kun je ook van hen leren, bijvoorbeeld wanner er een groep archeologen op bezoek komt voor een rondleiding. Omdat de leidende archeologen Yardeni Vorst of Tom Hazenberg deze doorgaans begeleiden, kun je gewoon aanhaken.

Als groep komen we bij elkaar voor gezelligheid, informatie-uitwisseling, een gezamenlijk uitje. Op de restauratiewerf zijn de leden van het restauratieteam natuurlijk ook aanwezig.

Vrijblijvende kennismaking
Denkt u nu: “ja maar, ik weet er niet zoveel vanaf?” Geen probleem, daar zorgen wij wel voor. Zo zijn de meesten van ons begonnen

Meer lezen?

  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna
  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design