Romeinen op bezoek bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Romeinen op bezoek bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis

02-08-2023

Romeinen van Archeon en Legio Secvnda Avgvsta zijn vandaag voor de 21ste keer naar Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht geweest om een dagje uit naar de kinderen toe te brengen.

Als kind in het ziekenhuis liggen is altijd vervelend, maar tijdens de zomervakantie is het nog net een stukje vervelender. Door de Romeinse legionairs en de Romeinse dames naar het ziekenhuis te laten komen, kunnen de kinderen genieten van een unieke beleving zonder dat ze hiervoor op pad hoeven.

Al ruim twintig jaar vindt deze mooie samenwerking met WKZ (onderdeel van het UMC Utrecht) plaats en zorgen de Romeinen van Archeon en Legio Secvnda Avgvsta ervoor dat kinderen voor even hun zorgen vergeten en zich een Romein kunnen voelen.

De soldaten, senatoren, dames en gladiatoren laten tijdens het bezoek zien hoe zij in vroegere tijden leefden. Dit doen ze met muziek en demonstraties. De legionairs nemen alle tijd om met de kinderen te praten en laten hun uitrustingen zien. De kinderen mogen ook zelf meedoen, door bijvoorbeeld helmen te passen en schilden vast te houden. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe het is om een Romein te zijn.

1.png
2.png
3.png

 

Meer lezen?

  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna
  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design