Romeinen bezoeken WKZ Utrecht

Romeinen bezoeken WKZ Utrecht

05-08-2021

Op woensdag 4 augustus bezoeken de Romeinen van Archeon voor de negentiende keer de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. 

Omdat het voor kinderen zeker in de zomervakantie vervelend is om in het ziekenhuis te liggen komen de Romeinen van Museumpark Archeon graag op bezoek bij de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) die te ziek zijn om een dagje op stap te kunnen. De legionairs zullen die dag onder anderen laten zien hoe zij in vroegere tijden echt streden met hun zwaarden en speren. Door het spannende bezoek van de Romeinse soldaten en dames, kunnen de kinderen die dag genieten van iets unieks en misschien zelfs even vergeten dat ze ziek zijn.  

WKZ COLLAGE 1.jpg

Tijdens de ochtend zal er voor de patiëntjes een programma zijn met muziek en natuurlijk een exercitiedemonstratie van de Romeinen. De legionairs nemen alle tijd om met de kinderen te praten en hen alle uitrustingen te laten zien.   
Het is de negentiende keer dat de Romeinen het WKZ (onderdeel van het UMC Utrecht) bezoeken om de kinderen een leuke ochtend te bezorgen. Zowel de Romeinen als de kinderen kijken er ieder jaar weer naar uit!  

Het jaarlijkse bezoek van de Romeinen staat in het teken van de Romeinse weken dat gehouden wordt in Museumpark Archeon van 31 juli tot en met 15 augustus. Tijdens deze Romeinse weken verzorgt Nederlandse groep Legio Secvnda Avgvsta veel spannende demonstraties. De groep beeldt uit hoe het leven was in de eerste eeuw na Christus in de provincies van het Romeinse Rijk. Niet alleen de soldaten zijn aanwezig, maar ook vrouwen en handwerklieden. 
 
Afgelopen jaar was het i.v.m. corona helaas niet mogelijk om een bezoek aan het WKZ te brengen.  

WKZ COLLAGE 2.jpg

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design