Restauratiemedewerkers in beeld

Restauratiemedewerkers in beeld

25-07-2019

Alweer ruim een jaar geleden veranderde het solarium in Archeon in een  dynamische restaratiewerf. Langzaam maar zeker zie je de Zwammerdam 2 veranderen van gestapelden stukken archeologisch hout in een echt Romeins schip. Het aantal medewerkers dat hier aan bijdraagt groeide mee. Wil je je als gastvrouw- of heer bij ons aansluiten, dan kan dat!     

Tijdens een gezellige zomerborrel leerden alle vaste medewerkers en vrijwilligers elkaar (beter) kennen. Ook de mensen die de informatieborden vertaalden in Engels, Duits en Frans waren er dit keer bij. Voor zover zij nog niet op bezoek waren geweest, konden zij nu met eigen ogen aanschouwen wat zij gelezen hadden. 

Het is een saamhorige club geworden, de sfeer is er een van een hardwerkende plezierigheid en doorzettingsvermogen om alle puzzelstukken op de juiste plek te krijgen.  En als je daar deel van uit wilt maken dan kun je je aanmelden via vrijwilligers@vrienden-archeon.nl 

Wat is de stand van zaken nu t.a.v. de restauratie?
De Zwammerdam 2 is voor bijna driekwart deel in elkaar gezet. Dat houdt ook de nieuwgemaakte delen in: de ca. 70% originele houtdelen worden aangevuld met nieuwe, ambachtelijk vervaardigde onderdelen om aan het eind een goed beeld te kunnen geven van het uiterlijk van het schip. Het verschil blijf je zien natuurlijk maar bezoekers zien dan wel een heel schip. 

Met de groei van het schip werd het zicht op de binnenkant moeilijker. Dat is opgelost met een praktisch en stevig podium voor de bezoekers. Het is een ware hit! In de afgelopen maanden kwamen zowel gemeentelijke als provinciale bestuurders op bezoek naast de vele bezoekers uit Europa, Australie, de VS en India. 

En terwijl we het hoofd koel proberen te houden in de zomerhitte, worden er plannen gesmeed om het volgende schip schoon te gaan maken en op te bouwen. 

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design