Online lezing: Nieuwe inzichten in de prehistorie

Online lezing: Nieuwe inzichten in de prehistorie

07-04-2021

Online lezing op woensdag 14 april 2021, aanvang 20:00 uur.
In samenwerking met Museumpark Archeon nodigt de V.V.v.A. u uit voor een interessante lezing door Dr. Peter van den Broeke, senior archeoleog gemeente Nijmegen.

Over de lezing:
In de Betuwe is de afgelopen drie decennia veel archeologisch veldwerk verricht en niet alleen in het tracé van de Betuweroute. Dat heeft resultaten opgeleverd die bovengronds weer vorm zouden kunnen krijgen in archeologische belevingsparken zoals Archeon. Ze komen aan bod na een overzicht van de prehistorie van de streek, die door goede conservering van botmateriaal in kleigrond meer van het vroegere leven prijsgeeft dan de zandgronden. Als elementen met bovengrondse potentie figureren: een offerplaats met vermoede zweethutten uit de middenbronstijd, driepalige hooirekken(?) uit de late bronstijd en vroege ijzertijd, alsmede even oude paden en aanlegplaatsen of wasplaatsen van tienduizenden hergebruikte kookstenen – in de van nature steenloze Betuwe.

Lezing 14 4 2021 VVvA 1 Kopie Lezing 14 4 2021 VVvA 3 Kopie Peter van den Broeke

Over de spreker:
Na omzwervingen via Oss en Midden-Delfland kwam Peter van den Broeke als archeoloog eerst op de Betuweroute terecht en vervolgens langdurig in het Betuwse deel van de gemeente Nijmegen. Hij studeerde en promoveerde in Leiden en heeft als voormalig inwoner van Alphen a/d Rijn de oerknal van Archeon nog meegemaakt.

Meld je (gratis) aan

Meer lezen?

  • Nieuwe voorzitter VVvA: Bert Huisman
  • Koningin Juliana bij Zwammerdamschepen - 50 jaar
  • Limeskalender maart - juni 2024
  • Archeon in de Telegraaf!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design