Nieuwe voorzitter VVvA: Bert Huisman

Nieuwe voorzitter VVvA: Bert Huisman

06-04-2024

Op 6 april 2024 gaf Leo van Sister, voorzitter van VVvA, het stokje door aan Bert Huisman. De dag bestond uit een goed gevuld programma waarin afscheid genomen werd van Leo. 

Het eerste item op het programma was een Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Vrienden van Archeon, voor het laatst voorgezeten door Leo van Sister. Het laatste item op de agenda was de overdracht van de voorzittershamer aan Bert Huisman. Na een smakelijke lunch werd Leo meegenomen op de wagen achter de ossen Isaac & James. 

2024_04_06_053771.JPG

Op de Markt in het middeleeuwse stadje Gravendam in Archeon bood de VVvA het door hun bouwploeg fraai gebouwde middeleeuwse podium aan aan Monique en Jack, directie van Archeon. Dit nieuwe podium diende direct plek om daar de jubilarissen van 25 jaar te eren met een bronzen VVvA vriendenpenning. 

2024_04_06_053850.JPG

De middag was gevuld met een mooie ceremonie van Legio II Avgvsta, waarbij Leo van Sister de Burgerkroon ontving, de hoogste burgerlijke onderscheiding te krijgen, gecombineerd met een fraaie oorkonde. Ook aanwezig was wethouder Anouk Noordermeer, die een mooie toespraak gaf en vervolgens de Romeinse Phalera, een keizerlijke onderscheiding van de gemeente Alphen aan den Rijn, overhandigde aan Leo. Er volgden nog mooie toespraken aangevuld met cadeaus. Bert Huisman mocht Leo een erelidmaatschap van de VVvA overhandigen. 

2024_04_06_053930.JPG

Wij danken Leo van Sister voor zijn werk toewijding aan de VVvA en wensen Bert Huisman veel succes in zijn nieuwe rol als voorzitter van de VVvA. 

2024_04_06_053947.JPG

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design