Nieuwe Brochure ''Wereldstad aan de Limes'' voor iedereen

Nieuwe Brochure ''Wereldstad aan de Limes'' voor iedereen

24-02-2022

Alphen, Wereldstad aan de Limes. Onder deze slogan hebben de belangrijkste pijlers van de Limes in de gemeente Alphen de handen ineen geslagen: Museumpark Archeon, Pleisterplaats Albaniana – nu nog beter bekend als het Stadshart en NIGRVM PVLLVM in Zwammerdam. Deze drie grote publiekstrekkers hebben samen met de gemeente een regiegroep gevormd om de vele mooie Romeinse initiatieven in Alphen aan den Rijn zo goed mogelijk te organiseren. Het eerste resultaat is de brochure waarmee bewoners en bezoekers van deze gemeente kunnen wennen aan het idee dat Alphen in het Limes-thema inderdaad een wereldstad is: twee Romeinse forten (Alphen en Zwammerdam), zes wereldberoemde Romeinse schepen en het beroemdste archeologische museumpark van Nederland en ver daarbuiten met meer dan 300.000 bezoekers per jaar. Alphen aan den Rijn geldt zo als een waardig onderdeel van het nieuwe UNESCO Werelderfgoed Neder-Germaanse Limes. 

20210728_Alphen viering UNESCO_IMG_2817.JPG

In deze brochure staan niet alleen de grote publiekstrekkers maar mooie evenementen (Romeins Weekend, Vicus aan de Rijn), websites (zoals RomeinsAlphen.nl) en vaar- en wandeltochten (o.a. Brugwachtertje, VVV) van vele andere organisatoren. Wethouder Kees van Velzen heeft de brochure trots in ontvangst genomen en daarmee ook het Limes-feestjaar 2022 in de Wereldstad aan de Limes geopend. Vanuit Alphen Marketing #AlphenLinkt wordt dit limesjaar dan ook aangeprezen met “#AlphenViert”.

Monique Veldman biedt namens de Regiegroep brochure aan wethouder Van Velzen_IMG_5667.jpg

Het boekje komt bij iedereen in de bus want het wordt in de hele gemeente Alphen aan den Rijn huis-aan-huis verspreid. Daarnaast zal het ook verkrijgbaar zijn op de bekende limes-locaties. Het boekje is ook digitaal door te bladeren. En wel HIER. Kortom, met deze Limes-brochure in de hand viert heel Alphen mee!

Meer lezen?

  • Nieuwsbrief Zomervakantie 2024
  • Flora & Fauna nieuws juli 2024
  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon
  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design