Nationale Viering boomfeestdag met de Romeinen van Museumpark Archeon

Nationale Viering boomfeestdag met de Romeinen van Museumpark Archeon

04-11-2021

Woensdag 10 november is het de nationale boomplantdag. In Alphen aan den Rijn vindt dan de Nationale Viering Boomfeestdag plaats bij het Prinses Irene bos. Ook Museumpark Archeon doet hier met enthousiasme aan mee. Zo vinden er op 10 november in Alphen aan den Rijn meerdere activiteiten plaats. Het is een belangrijke dag voor een duurzame leefomgeving het thema is dan ook: Bomen maken Gezond!

Groen wordt steeds meer gewaardeerd en belangrijker, voor zowel volwassenen als voor kinderen. Op 10 november gaan kinderen en volwassenen ervoor zorgen dat de speel- en leeromgeving van kinderen groener wordt. Het programma begint om 13:00 uur, de Avifauna boot zal dan aankomen op de plantlocatie bij het Prinses Irene bos. De Romeinse dames en heren van Museumpark Archeon gaan deze Avifauna boot begeleiden. Het verdere programma van die dag is afgelopen om 14:15 uur.  

Wat deze dag nou zo belangrijk maakt is dat uit meerdere onderzoeken is gebleken dat een groene (school)omgeving positieve effecten met zich meebrengt. Kinderen bewegen meer in een groene omgeving, waardoor hun motorische vaardigheden zich meer en verder ontwikkelen. Ook biedt een groene (school)omgeving voor minder stress, een hoger psychologisch welbevinden, een betere concentratie en voor meer energie. Maar niet alleen kinderen hebben positieve gevolgen van een groene omgeving, ook bijvoorbeeld docenten die les moeten geven voelen de gevolgen hiervan. De weerbaarheid tegen stress en het herstellen van stress wordt in de positieve zin veranderd. Museumpark Archeon vindt het dan ook heel belangrijk dat ook hun een steentje bij kunnen dragen aan deze groene leuke dag.

Meer lezen?

  • Archeon ontvangt erepenning Gemeente Alphen aan den Rijn
  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië
  • Schots Weekend

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design