Nationale Archeologiedagen Archeon

Nationale Archeologiedagen Archeon

13-06-2023

Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni 2023 waren het de Nationale Archeologiedagen in Archeon. Bezoekers konden ontdeken welke verhalen allemaal verstopt zitten in de Nederlandse bodem. Je kon dus horen, zien én graven in Archeon! Bekijk hier de aftermovie van de Nationale Archeologiedagen van 2023:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voel je een echte archeoloog
Veel van onze verre geschiedenis ligt vaak verrassend dichtbij. Onder onze voeten. In de bodem. Tijdens de Nationale Archeologiedagen kan iedereen meedoen aan de georganiseerde activiteiten in en rondom het Archeologiehuis/Romeins Museum. Er wordt een opgraving georganiseerd waarbij er gezocht kan worden naar aardewerk en Romeinse munten. Net als een echte Archeoloog ga je op onderzoek uit. Kom oog in oog met de sporen van een ver verleden.

Ontmoet Bronstijdman Kars
Archeologen van de Universiteit van Amsterdam hebben een gezichtsreconstructie gemaakt van een menselijke schedel uit de Bronstijd: Bronstijdman Kars. De reconstructie is gemaakt aan de hand van een menselijke schedel die in een massagraf in Wassenaar is gevonden (het graf van Wassenaar is ook tentoongesteld in het Romeins Museum). Uit onderzoek blijkt dat het moet gaan om een man in de leeftijd tussen de 30 en 40 jaar. Ontmoet Kars in het Archeologiehuis op de 1e etage van het Archeon.

Zwammerdam Restauratiewerf
In de Zwammerdam Restauratiewerf in Archeon wordt hard gewerkt aan de restauratie van de zogeheten Zwammerdamschepen. Operatie Zwammerdamschepen heeft haar eerste complete schip opgeleverd: de Zwammerdam 2 staat te pronken in de restauratiewerf in Museumpark Archeon. In de Restauratiewerf is ook een mooie tentoonstelling over de Zwammerdamschepen, de Romeinse limes en de restauratie te zien.

 

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design