Ministerie bezoekt Operatie Zwammerdamschepen

Ministerie bezoekt Operatie Zwammerdamschepen

21-02-2019

Op 21 februari kreeg `Operatie Zwammerdamschepen’ hoog bezoek. Het bestuur van de Stichting Museumpark Archeon ontving Joost Kuggeleijn van het minsterie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap en Marjolein Verschuur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De Stichting Museumpark Archeon en het ministerie werken intensief samen in dit project. De Zwammerdamschepen zijn immers een belangrijk onderdeel van de Rijks Maritieme Erfgoed Collectie.

De gasten werden ontvangen in het Romeins Museum, waar voorzitter Niko Geerlings de delegatie welkom heette. Belangrijkste gespreksonderwerp was de voortgang van de restauratie en de plannen voor de besteding van de subsidie die door het Mondriaan Fonds aan het project is toegekend. De stichting kon melden dat deze aanvullende subsidie het mogelijk maakt om naast de Zwammerdam 2 nu ook de voorbereidingien van de Zwammerdam 4 en 6 op te pakken. Ook kon de stichting aankondigen dat de ontwikkeling van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum een nieuwe fase is ingegaan.  

Na het inleidende overleg bezocht de delegatie het eigenlijke doel van het bezoek, de aanschouwing van de restauratie zelf. Ik de drukte van het restauratiewerf, kon Yardeni Vorst, de onderzoekster van de Zwammerdamschepen, de delegatieleden en het stichtingsbestuur alle details van de complexe restauratie vertellen. De toehoorders waren onder de indruk van het werk. De Zwammerdam 2 is dan ook al bijna voor de helft af.

Meer lezen?

  • Nieuwsbrief Zomervakantie 2024
  • Nationale Nachtvlinder Nacht 2024
  • Flora & Fauna nieuws juli 2024
  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design