Middeleeuwse weken in Museumpark Archeon!

Middeleeuwse weken in Museumpark Archeon!

15-07-2022

Tijdens de middeleeuwse weken van 16 tot en met 29 juli kunnen bezoekers van Archeon zien hoe het eraan toe ging in het jaar 1350! 
Breng een bezoek aan de middeleeuwse stad waar de bakker, schoenmaker en mandenmaker hun waar aanbieden en demonstraties geven. In het huis van de pottenkoopman worden regelmatig mooie verhalen verteld. Ook staat de Chirurgijn klaar met speciale verhalen en heeft hij voor iedere kwaal een oplossing. Geniet van de muziek en het straattheater en speel oude spelletjes op de dam. Doe ook mee aan oud-Hollandse spellen zoals Sottenbollen en probeer het Vikingspel.

Breng een bezoek aan het middeleeuws minderbroeder klooster en bekijk de bijzondere planten in de Kloostertuin. Iedereen kan meedoen aan de speurtocht ‘Speuren naar geuren’. In Dorestad, de boerderij uit de Karolingische periode, leer je hoe je met Runentekens je eigen naam kunt schrijven en hier ligt een echt Vikingschip.

Word een ridder!
Word een ridder en leer zwaardvechten, boogschieten en meer. Wanneer je alle activiteiten hebt uitgevoerd word je tot ridder geslagen en ontvang je een riddercertificaat.

middeleeuwen-MAND2 (1 van 1).jpg

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design