Mede initiatiefnemer Zwammerdamschepen, Tom Hazenberg, wint Cultuurprijs Zuid-Holland 2018

Mede initiatiefnemer Zwammerdamschepen, Tom Hazenberg, wint Cultuurprijs Zuid-Holland 2018

08-03-2018

Aanstaande maandag 12 maart krijgt Tom Hazenberg uit handen van gedeputeerde Jaap Smit, commissaris van de Koning en voorzitter van het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, de Cultuurprijs Zuid-Holland 2018 uitgereikt. De Cultuurprijs Zuid-Holland gaat elk jaar naar iemand die een voortrekkersrol vervult op een werkterrein van het fonds in de provincie Zuid-Holland. Tom Hazenberg krijgt de Cultuurprijs vanwege zijn inzet om de maatschappelijke impact van archeologisch erfgoed te vergroten.

Momenteel werkt hij samen met Archeon aan de restauratie van de originele scheepsresten van de Romeinse Zwammerdamschepen, met als doel deze weer terug te geven aan het publiek in het nieuw op te richten Nationaal Romeins Scheepvaart Museum. Ruim 45 jaar nadat de zes schepen zijn opgegraven in Zwammerdam worden de scheepsresten weer langzaam uit containers gehaald. Elke plank wordt geconserveerd, gerestaureerd en in een frame geplaatst.   

De naam van de locatie waar Tom de prijs krijgt uitgereikt kan bijna niet toepasselijker: Theater Castellum in Alphen a/d Rijn. Het theater is gevestigd aan het Rijnplein 1-3. Aanvang: 15.30 uur.

Meer informatie over de schepen treft u hier. Meer informatie over de uitreiking treft u hier.

Meer lezen?

  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna
  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design