Limes dichter bij Werelderfgoedstatus

Limes dichter bij Werelderfgoedstatus

05-06-2021

De Neder-Germaanse Limes is weer een stap dichter bij de inschrijving op de Werelderfgoedlijst van UNESCO! Wat een goed nieuws! Dit is dankzij het positieve advies van ICOMOS. ICOMOS staat voor International Council on Monumenst and Sites: een adviseur van deze organisatie beoordeelt de  aanvragen voor inschrijving  door de aanvraagrapporten door te nemen, op locaties te gaan kijken en zijn/haar bevindingen naar de aanvrager terug te koppelen. ksoms moeten er dingen aangepast worden of anders geregeld en volgt er een nieuwe beoordeling. Zo is het ook met 'onze' aanvraag gegaan vorig jaar.  Met dus dit positieve resultaat! 

Eind juli neemt het Werelderfgoedcomite tijdens de Werelderfgoedconventie uiteindelijk het besluit of de Neder-Germaanse Limes zal worden opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De kans hierop is erg groot!

Dat is dan de kroon op het geweldige werk dat de drie provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland, de betrokken gemeentes en vele erfgoedorganisaties en vrijwilligers hebben geleverd.

Limes genomineerd erfgoed unesco (1).jpeg

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design