Lancering website Hollandse Limes Classic

Lancering website Hollandse Limes Classic

13-12-2021

Op 3 september 2022 zal de 3e uitgebreide editie van de fietstourtocht Hollandse Limes Classic worden gestart in Alphen aan den Rijn. De hoofdorganisatoren ICPIpse de Bruggen en Leen van Zwieten hebben hun plannen en ambities ontvouwen tijdens de lancering van de website www.HollandseLimesClassic.nl in Limesbezoekerscentrum NIGRVM PVLLVM. Van kleine toertochten tot de “Gladiator”-route van meer dan 300 km! Georganiseerd van de Alphen Wereldstad aan de Limes maar gericht op nationaal en zelfs internationaal publiek. Sport en Limeserfgoed samenbrengen zien de organisatoren als een aantrekkelijk middel om mensen op gezonde wijze te betrekken van de rijke geschiedenis van Nederland. 

De lancering werd geopend door wethouder Kees van Velzen (Alphen aan den Rijn) en projectleider Limes Zuid-Holland Marco Simjouw. Via de teams-verbinding woonden vele partners van de Hollandse Limes Classic de bijeenkomst bij. 

Naast de wielerklassieker beogen organisatoren wandeltochten, een congres over “Zorg en Erfgoed” en een televisieprogramma. ICP is immers ook producent van onder andere de kaskraker “Wie is de Mol?”. Niet alles hoeft volgens de organisatoren in 2022 direct gerealiseerd te worden. “We hebben een contract voor 5 jaar afgesloten, wat aangeeft dat het niet over een nacht ijs zal gaan.”, aldus Leen van Zwieten. 

En de Hollandse Limes Classic zal niet alleen de beleving en naamsbekendheid van de Limes versterken. Ook zullen de fietsers van de Classic geld ophalen voor de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum als uitbreiding van Museumpark Archeon. Dit zal de internationale expositieruimte worden van de collectie Zwammerdamschepen als Iconen van het UNESCO Werelderfgoed Neder-Germaanse Limes. 

Deelnemers worden nu al uitgenodigd zich in te schrijven op www.HollandseLimesClassic.nl 

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design