Geslaagde Nationale Viering Boomfeestdag met de Romeinen van Museumpark Archeon

Geslaagde Nationale Viering Boomfeestdag met de Romeinen van Museumpark Archeon

10-11-2021

Vandaag was de Nationale Viering Boomfeestdag in het Prinses Irenebos in Alphen aan den Rijn. Om 13:00 meerde de boot van Avifauna aan waar de Romeinen van Museumpark Archeon vervolgens de inzittende welkom heette op het land. De Romeinse heren en dames begeleidde de uitgenodigden naar de plek waar het planten van de bomen zou plaats vinden. Eenmaal aangekomen hield Peter Derksen, directeur van Stichting Nationale Boomfeestdag, een speech om de nationale viering van de Boomfeestdag officieel te openen.  

Prinses Irene had het genoegen om de eerste boom te planten, haar kinderen en kleinkinderen mochten vervolgens de aarde om de boom heen scheppen voor versteviging. Deze boom kreeg een oranje vogelhuisje. Hierna opende Prinses Irene op het podium de Boomfeestdag voor alle aanwezige kinderen, zij liepen vervolgens naar hun eigen boom toe om deze te planten.  
De Romeinen van Museumpark Archeon mochten niet ontbreken, naast het interactief bezig zijn met de kinderen van groep 6 hielpen zij ook mee aan het planten van een boom. Het was een geslaagde dag met veel inzicht, kennis en begrip voor een duurzame leefomgeving. 

Boomfeestdag 2.jpg Boomfeestdag 3.jpg Boomfeestdag 4.jpg Boomfeestdag.jpg

Meer lezen?

  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna
  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design