Eerherstel voor boer, bakker en bammetje: Middeleeuwse hompen, vers uit de oven

Eerherstel voor boer, bakker en bammetje: Middeleeuwse hompen, vers uit de oven

27-07-2021

Brood heeft het zwaar als dagelijkse kost. Cornflakes en koek, yoghurt en muesli eisen hun plek op in de ontbijtkeuken. Haast is het alibi, gezondheid het motto. Het ND predikt deze zomer daarom eerherstel voor boer, bakker en bammetje. Vandaag: brood in de middeleeuwen.

Voordat we deze zomer een gevarieerd broodmaal in zeven gangen laten rijzen en opdienen, reizen we eerst terug in de tijd. Terug naar de rauwe historie van zaadjes die werden gekauwd, geplet en tot pap gemaakt. De boterham was nog ver weg ...

Mooi artikel in het Nederlands Dagblad over de middeleeuwse bakker in Museumpark Archeon. Klik hier en lees het volledige artikel.

Meer lezen?

  • Archeon Thea Beckmanprijs 2022
  • Archeon Culinair 24 en 25 september met Pierre Wind!
  • Uitreiking Archeon Thea Beckmanprijs
  • Terugblik Romeins weekend

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2022 Archeon, SERA Business Design