Een nieuwe werkplaats

Een nieuwe werkplaats

25-11-2021

‘Navalia Nigrum Pullum’ staat er. Oftewel: Scheepstimmerwerf Nigrum Pullum. Het prachtig gemaakte naambord prijkt aan de zijkant van de nieuwe ‘houtloods’, naast de Romeinse herberg. Hier zullen  historische scheepsbouwers Alexander de Vos en Wouter Schalk, met hulp van leden van het restauratieteam, werken aan de reconstructie van het aanvullende hout voor Zwammerdam 6 en kano 3. En u kunt dat proces van dichtbij gaan volgen.

Scheepstimmerwerf Navalia.jpg

In de afgelopen maanden bouwden de scheepstimmermannen van ‘Operatie Zwammerdamschepen’ aan deze nieuwe werkplek. Alexander, Rashid, Abdulkader en Wouter verwerkten oude eiken om tot zware palen en dragende balken. Hoewel er ook moderne gereedschappen werden ingezet, is de afwerking authentiek. De ouderwetse pen-gatverbindingen zijn goed te zien en de rode romaanse dakpannen maken het geheel af. 
Daarnaast werd ook de oprichting van de zware constructie op authentiek wijze aangepakt: mannen zowel als vrouwen van het restauratieteam zetten er letterlijk hun schouders onder en trokken en duwden de constructie op zijn plaats. Vele handen maakten licht werk!

 

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design