100 jaar Rotary in Nederland gevierd in Museumpark Archeon

100 jaar Rotary in Nederland gevierd in Museumpark Archeon

15-05-2023

100 jaar Rotary in Nederland werd gevierd met een districtsconferentie voor Midden Nederland, in Museumpark Archeon. Het thema voor deze dag was Talentontwikkeling met een speciale eregast H.K.H. Prinses Laurentien die een lezing laaggeletterdheid verzorgde voor het Project ‘Taalschatten’.  Voorzitter en A.G. Aad Otto verwelkomde alle gasten, en aansluitend nam dagvoorzitter Maarten van der Pijl de genodigden mee naar Lyan Verburg met een preview documentaire over de Jostiband, gepresenteerd door Sarie Katsman.

Jens Toornstra, de bekende voetballer bij FC Utrecht, presenteerde zijn persoonlijke succesverhaal.

Studenten van het Scala college presenteerden de inzameling voor het project Alpe d’HuZes, zij werden geïnterviewd door Jennifer Jones, President of Rotary.

De leerlingen van de basisschool de Aersteijn uit ter Aar onthulden samen met Prinses Laurentien een ludieke cheque met een mooi bedrag voor het project Taalschatten.
Natuurlijk ontbrak de terugblik op 100 jaar Rotary niet. Tijdens en na afloop van de bijeenkomst was er een optreden van de band Fifty Something onder het genot van een heerlijke lunch en een drankje op het zonnige terras van de Romeinse Herberg.

Rotary 1.jpg
Foto: Maarten van der Pijl en Jens Toornstra.

Rotary 2.jpg
Foto: Studenten van het Scala college en Maarten van der Pijl.

Rotary 3.jpg
Foto: leerlingen van basisschool de Aersteijn uit ter Aar en H.K.H. Prinses Laurentien 

Rotary 4.jpg
Foto: v.l.n.r. A.G. Aad Otto - Rotary, Isabelle Cordon - Archeon, Monique Veldman - Archeon, H.K.H. Prinses Laurentien, Romeinse dame - Archeon, Romein David Wiebrens- Archeon, Stan Uyland- Rotary.

RTL Boulevard
Speciaal voor deze bijzondere gelegenheid was RTL Boulevard aanwezig om aandacht te schenken aan het onderwerp. Prinses Laurentien verteld in een korte toelichting over het belang van taalontwikkeling en het ontstaan van het project Taalschatten. Bekijk hier de aflevering van RTL Boulevard terug. Het item is tussen minuut 15:22 en 16:02 te zien. 

Rotary RTL Boulevard - Prinses Laurentien interview.png

Meer lezen?

  • Archeon ontvangt erepenning Gemeente Alphen aan den Rijn
  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië
  • Schots Weekend

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design