Museumpark Archeon lanceert Bridging the North Sea in Noord-Frankrijk

Museumpark Archeon lanceert Bridging the North Sea in Noord-Frankrijk

Op 9 en 10 mei jl. is een langverwachte samenwerking rondom de Noordzee van start gegaan: Bridging the North Sea. Connectivity in the North Sea basin in Roman and Modern times.


Op 9 en 10 mei jl. is een langverwachte samenwerking rondom de Noordzee van start gegaan: Bridging the North Sea. Connectivity in the North Sea basin in Roman and Modern times. De zogenaamde Kick-off Meeting van dit project vond plaats in het departement Pas de Calais in Noord-Frankrijk in de plaatsen Tilques, de woonplaats van Hadrian’s Wall professor Ian Haynes, en in Boulogne-sur-Mer, de oversteekhaven naar de Romeinse provincie Britannia. Museumpark Archeon is samen met de provincie Zuid-Holland een van de initiatiefnemers. 

Het project Briding the North Sea beoogt het opzetten van een netwerk van wetenschappers, musea en vrijwilligers in de Noorzeelanden Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Nederland. Dit Bridging-netwerk werkt aan een “Actionplan” voor onderzoek en publiekpresentatie rondom het thema verbinding en handel tussen het Europese continent en de provincie Britannia. De Zwammerdamschepen spelen hierin een hoofdrol als transportmiddelen van goederen in deze “wereldhandel” in het Romeinse keizerrijk. Een van de resultaten van deze EU-VK-samenwerking is bijdragen aan het museum-concept van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum en de opstart van een omvanrijke EU-aanvraag voor de nieuwbouw.

Lees meer op de website www.bridgingthenorthsea.org (Engels) of romeinsekust.nl (Nederlands)

foto 2_Bridging_Persconferentie Boulogne sur Mer_ IMG_20230510_100430572_HDR_Foto wouter Gheyle-VIOE.jpg
Foto: In het Chateau Musée in Boulogne-sur-Mer werden de deelnemers ontvangen door Mireille Hingrez-Céréda, vice-voorzitter van het Departement Pas de Calais en lid van de raad van bestuur van het Straits Committee en Evelyne Jordens, loco-burgemeester voor Erfgoed van de stad Boulogne-sur-Mer met een persconferentie. Uit handen van Tom Hazenberg ontvingen zij een reis-kookboek van Zuid-Hollandse Limespartner Claudia Vandepoel (foto Wouter Gheyle / VIOE)

foto 1_Bridging_Deelnemrs Bridging bij Chateau d'Ecou_IMG_2257.JPG
Foto: De deelnemers van de Kick-off Meeting op de trap van Chateau d’Ecou in Tilques. (foto Hazenberg Archeologie)

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design