Schrijvers van de Ronde Tafel

Schrijvers van de Ronde Tafel

16-09-2023 - 17-09-2023

Schrijvers van de Ronde Tafel

De Schrijvers van de Ronde Tafel, dit collectief van vijftien schrijvers van historische kinderboeken is in het derde weekend van september in Archeon. Op beide dagen is een uitgebreide boekenmarkt waar je de mooiste (historische) kinderboeken kan scoren. De Schrijvers van de Ronde Tafel voorzien - natuurlijk - hun eigen boeken van een handtekening. Leden van dit schrijverscollectief lezen ook voor uit eigen werk.

Ga ook zelf aan de slag en leer hoe je op historische wijze kunt schrijven. In de prehistorie maakten onze voorouders schilderingen op dierenhuiden en grotmuren om hun verhalen en ervaringen vast te leggen. Maak zelf ook schilderingen op dierenhuiden zoals onze voorouders dat deden. Maak daarna een sprong door de tijd en leer schrijven in een Romeinse tabula, een plankje bedekt met was waarop je met een stilus kan schrijven en tekenen.

De Vikingen leren je het runenschrift. Een unieke vorm van schrift gebaseerd op runen, die ze kerfden in stenen en hout. En in de middeleeuwen leer je de kunst van het kalligraferen. Bekijk ook de demonstratie perkament maken op ambachtelijke wijze.

Uitreiking Thea Beckman Prijs 2023
Op 16 september vindt de uitreiking van de Thea Beckman Prijs 2023 plaats. Ieder jaar wordt in Museumpark Archeon deze prijs uitgereikt aan de schrijver van het beste historische jeugdboek. Naast de volwassen jury is er ook een jongerenjury. Deze reikt De Jonge Beckman uit, de prijs voor het beste historische jeugdboek volgens de lezers zelf.

Gratis entree met de Museumkaart en Vriendenloterij VIP-kaart.
Programma onder voorbehoud.

Reserveer hier je bezoek.

Meer lezen?

 • 03-10-2023
  Lezing: van Centaur tot Chantepleur
 • 08-10-2023
  Korendag
 • 08-10-2023
  Zondagsbrunch
 • 14-10-2023
  Verhalenweekend

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2023 Archeon, SERA Business Design