Lezing: Archeologie in de praktijk

Lezing: Archeologie in de praktijk

06-06-2023 - 06-06-2023

Lezing: Archeologie in de praktijk

Inhoud:
Archeon laat het leven en werken zien van mensen uit het verleden. De huizen, materialen, kleding, huisraad etc van mensen uit bijvoorbeeld de Middeleeuwen kunnen we grotendeels herleiden aan de hand van teksten, schilderijen en andere afbeeldingen of overblijfselen. Moeilijker wordt het voor de Romeinse tijd en de perioden daarvoor.

Om een idee te krijgen over het verleden in die perioden moeten we terug naar de resten die deze samenlevingen in de bodem hebben achtergelaten, de archeologie dus. In mijn lezing zal ik meer vertellen over hoe mijn archeologische praktijk eruit ziet. Wanneer wordt er onderzoek gedaan en wat gebeurt er eigenlijk met de vondsten? Uiteraard komen diverse recente projecten aan bod, waaronder natuurlijk de topvondsten en een update uit het Westvaartpark in Hazerswoude-Rijndijk.

Over de Spreker:
Mijn naam is Janneke Noordervliet, 37 jaar. Ik heb archeologie gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Sinds 2012 werk ik als regio-archeoloog en vanaf 2016 bij Omgevingsdienst Midden-Holland.

Ik adviseer over archeologie aan de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Waddinxveen, Zuidplas en de Krimpenerwaard. En dat gaat van beleid tot vergunningen tot losse vragen en publieksbereik. Archeologie in de breedste zin van het woord dus.

Gratis parkeren op parkeerterrein van museumpark Archeon Er is een korte pauze, drankjes tegen vrienden prijzen, graag contant betalen.


Locatie: Archeologiehuis Zuid-Holland
Zaal open 19:30 aanvang 20:00 einde 22:00.

Tickets zijn gratis en kun je hier bestellen: tickets 

Meer lezen?

 • 22-06-2024
  Midzomeravond - Gemeente Alphen aan den Rijn
 • 22-06-2024
  Sint Jans Midzomer feest
 • 23-06-2024
  Processie Sint Jan de Doper
 • 03-07-2024
  Lezing: Geschiedenis Ossen (Nederland en Archeon)

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design