Vier het Voorjaar in Archeon

Vier het Voorjaar in Archeon

04-02-2019

Vier het Voorjaar’ in de voorjaarsvakantie, van 16 februari t/m 3 maart (m.u.v. 18 en 25 februari) is Archeon geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Met vele activiteiten, de Tijd-Tovenarij show, schaatsen op de ijsbaan en de tentoonstelling ‘Ontstaan van Holland’.

Kom tijdens de voorjaarsvakantie een broodje op stok bakken in de prehistorie, exerceer mee in het Romeins legioen, ga op bezoek bij de middeleeuwse ambachten en maak een eigen kaarsje of vilten armbandje.

Schaatsen op de ijsbaan
De ijsbaan ligt er nog spiegelglad bij voor een mooie schaatsrit. Na afloop geniet je van heerlijke warme chocomel, koffie en thee met wat lekkers in de Romeinse Herberg. Schaatsen zijn te huur voor € 5,00 per paar, bezoekers mogen ook hun eigen schaatsen meenemen (noren zijn niet toegestaan).

Tijd-Tovenarij familievoorstelling
In Archeon stap je met gemak terug in de tijd maar hoe komt dat eigenlijk? Dat geheim weet alleen Tovenaar Trucasius. Trucasius heeft een grote belangstelling voor goochelen. Hij wil graag een demonstratie geven maar of dat nu zo’n goed idee is… de tijd zal het leren.
Een magische familieshow voor iedereen die bij de tijd wil blijven.

Tentoonstelling: Ontstaan van Holland
Beleef de tentoonstelling Ontstaan van Holland, van graaf Viking Gerulf tot Graaf Floris' in het verwarmde badhuis in Archeon. Een schat aan vondsten laan zien hoe het leven in Holland die periode veranderde.

Heerlijke afsluiting van de dag
In het middeleeuwse Klooster worden de lekkerste Pannenkoeken gebakken met meel van de Alphense molen de Eendracht en volgens het recept van topkok Pierre Wind. Bij een reservering in Pannenkoekenhuis het Klooster hebben bezoekers vanaf 16.00 uur gratis entree. Pannenkoekenhuis het Klooster is geopend tot 19.00 uur.

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design