Archeon tweede bij Raak Stimuleringsprijs

Archeon tweede bij Raak Stimuleringsprijs

21-11-2016

Donderdag 17 november 2016 werd de eerste RAAK Stimuleringsprijs uitgereikt door de directeur-generaal Cultuur & Media, Marjan Hammersma. Archeon heeft in de strijd om de prijs, de tweede plek behaald.

Archeon ontving van de jury gemiddeld een 7,6 en behaalde hiermee de tweede plaats. Op het gebied van het gebruik van verschillende zintuigen werd het hoogst gescoord. Hierop heeft Archeon maar liefst een 8,6 gehaald. 

Voor de uitreiking van deze prijs heeft Archeon een speciaal plan opgesteld om in te kunnen spelen op de inclusie en toegankelijkheid voor bezoekers met een visuele beperking. Met dit plan, opgesteld door Wiel van der Mark, viel Archeon meteen op bij de jury. Dit leidde tot een nominatie voor de prijs. Archeon wil komende jaren meer inspelen op de toegankelijkheid. Met de unieke beleving die bezoekers krijgen in het park wil Archeon de visueel beperkte bezoeker echt raken.

De RAAK Stimuleringsprijs is in het leven geroepen om musea te stimuleren hun collectie of een deel daarvan toegankelijk te maken voor mensen met een visuele beperking. De prijs is bedacht door een samenwerking van het Oogfonds, Dedicon en het Van Abbe Museum.

 

 
     
 

Meer lezen?

  • Nieuwsbrief Zomervakantie 2024
  • Nationale Nachtvlinder Nacht 2024
  • Flora & Fauna nieuws juli 2024
  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design