Beleef de geschiedenis van Nederland

Ontdek de levende geschiedenis

Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek Archeologiehuis Zuid-Holland en duik in de middeleeuwen. Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was.


Prehistorie

Prehistorie

Ga mee op reis: héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maak je kennis met de jager en ontdek je hoe zij leefden. In de mooie mesohut zie je hoe men vroeger woonde. Daarna ga je door naar de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd.

Bezoek de prehistorie
Prehistorie
Romeinse tijd

Romeinse tijd

In de Romeinse stad Trajectum ad Rhenum bezoek je het badhuis en geniet je van de Romeinse massage. Snuffel mee in de geurige kruidentuin en kom chillen in het Triclinium. Geniet van de Tempel ceremonie, maak je eigen Romeinse fibula en marcheer mee met de Romeinse legionairs. 

Bezoek de Romeinse tijd
Romeinse tijd
Middeleeuwen

Middeleeuwen

In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de bakker en de smid bezoeken. Ook kun je aan de slag met een vilten armbandje, zwaardvechten en boogschieten.

Bezoek de middeleeuwen
Middeleeuwen

Vandaag

Bekijk ons dagprogramma en zie welke spektakels je vandaag te wachten staan.

Bekijk dagprogramma Vandaag

Onvergetelijk dagje uit

Maak je dagje uit onvergetelijk met een van onze arrangementen, dineer in Pannenkoekenhuis het Klooster of geniet van Pizza & Pollo in de Romeinse Herberg.

Evenementen

Evenementen

Er is iedere dag van alles te doen in Archeon, maar in de weekeinden en vakanties is er extra veel te beleven! Denk bijvoorbeeld aan feestelijk evenementen en extra activiteiten. Bekijk onze evenementen in de agenda.

Bekijk de agenda
Evenementen
Arrangementen

Arrangementen

Op zoek naar een unieke locatie voor een gedenkwaardig en onvergetelijk feest? Archeon is hier de perfecte plek voor. Vier jouw verjaardag, vrijgezellenfeest, huwelijk, jubileum of ander feest in Archeon.

Bekijk ons aanbod
Arrangementen
Restaurants

Restaurants

Van een dag vol historische avonturen krijg je trek! Gelukkig hebben wij sfeervolle restaurants waar je in authentieke stijl een heerlijk hapje kunt eten: Pannenkoekenhuis Het Klooster en de Romeinse Herberg met Pizza & Pollo.

Kom ouderwets genieten
Restaurants

Zwammerdam Restauratiewerf

Op de Romeinse Restauratiewerf in Archeon wordt al tijden hard gewerkt aan de restauratie van de Romeinse Zwammerdamschepen. De stellingen die bomvol lagen met de houten delen van de Zwammerdam 2 worden steeds leger en langzaam maar zeker vormt zich een compleet schip.

Bezoek de werf

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design