Geneeskunde weekend

Geneeskunde weekend

05-10-2024 - 06-10-2024

Geneeskunde weekend

Mooi van binnen, mooi van buiten
Gezondheid en schoonheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat weten mensen al zolang ze bestaan. Gedurende dit weekend toont Museumpark Archeon hoe mensen vanaf de prehistorie tot in de 21e eeuw omgaan met de zorg en welzijn van hun lichaam. 

Dit weekend kan je meerdere re-enactment groepen bewonderen op het park. 

Geneeskunde in de prehistorie
In de prehistorie laat de wijze sjamaan zien hoe het vroeger allemaal in zijn werk ging. In deze ontdekkingsreis door de natuur worden verschillende kruiden getoond om een geneeskrachtige verwarmende of verkoelend drank te maken, een pakking bij kneuzingen en medicijnen, die de pijn verlichten. De priesteres en gebedsgenezer uit de IJzertijd laten hun kunsten zien.

Geneeskunde in de Romeinse tijd
In en rondom het badhuis zijn diverse displays die te maken hebben met de Romeinse medicus en zijn kruidenspecialisme. Er worden demonstraties getoond wat er gebeurde bij een gasaanval of influenza uitbraak in de Eerste Wereldoorlog. De vereniging geschiedenis van het Rode Kruis is aanwezig zijn met gewondentransport vanaf het front tot aan het ziekenhuis.

Geneeskunde in de middeleeuwen
In het huis van de barbier/chirurgijn wordt de zorg voor de mens getoond wanneer hij of zij zijn been gebroken heeft. Met ziet ook welke medicijnen uit de natuur werden bereid, om te zorgen dat de patiënt die gewond was geraakt zo goed mogelijk te behandelen. Een chirurgijn uit de laatmiddeleeuwse periode brengt hoogstpersoonlijk bezoek aan Archeon en geeft met liefde zijn medisch advies voor middeleeuwse kwaaltjes. Bezoekers kopen hun zonden weg bij de aflatenkraam en verminderen hun tijd in het vagevuur. Ontdek, leer en doe tijdens het Gezondheidsweekend in Archeon. 

Lees meer

Gratis entree met de Museumkaart en Vriendenloterij VIP-kaart.
Programma onder voorbehoud.

Reserveer hier je bezoek.

Meer lezen?

 • 20-04-2024
  Sint Joris en de draak
 • 28-04-2024
  De Romeinen komen!
 • 05-05-2024
  Zondagsbrunch
 • 05-05-2024
  Maria Processie

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design