SCHENK de toekomst geschiedenis

SCHENK de toekomst geschiedenis

Zonder geschiedenis weten wij niet waar we vandaan komen of het nu gaat om de geschiedenis van je familie of van je eigen land. Je bent hoe dan ook verbonden met het verleden. 


Daarom vinden wij het zo belangrij dat de toekomstige generatie toegang heeft tot dat verleden. 

De wereldberoemde Zwammerdamschepen zijn tussen 1971 en 1974 opgegraven in het dorp Zwammerdam, gemeente Alphen aan den Rijn. Dit Romeinse grensfort Nigrvm Pvllvm, is onderdeel van de Neder-Germaanse Limes. Deze Romeinse grens is sinds 2021 UNESCO Werelderfgoed. De Zwammerdamschepen 2,4 en 6 en de kano’s 1,3 en 5 worden momenteel gerestaureerd. Het opgegraven eikenhout is door inspanning van veel specialisten, gedurende meer dan 40 jaar behouden voor ons en toekomstige generaties. 
Dit mooie ambacht van schepenbouwen wordt nu doorgegeven aan de toekomst door archeologen, vrijwilligers en ambachtslieden en is live te bewonderen. De zes schepen krijgen straks een prominente plek in het Romeins Scheepvaart Museum. 

Card image cap

Bedrijven

Wilt u met uw bedrijf iets doen voor het Museumpark, word dan Benefactor. Als partner maakt u bijzondere projecten mogelijk en draagt u op een speciale manier uw betrokkenheid bij de levende...

Lees meer
Bedrijven
Card image cap

Schenken & Nalaten

Elke schenking aan Museumpark Archeon is zeer welkom. Klein of groot, periodiek of eenmalig. Alle bedragen dragen bij aan de activiteiten en groei van het Museumpark. 

Lees meer
Schenken & Nalaten
Card image cap

Direct doneren

Eenmalige donaties, groot of klein, zijn bijzonder welkom!

Lees meer
Direct doneren

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design