De Stad van Sint

De Stad van Sint

23-11-2024 - 24-11-2024

De Stad van Sint

16, 17, 23, 24 en 30 november, 1 december De Stad van Sinterklaas in Museumpark Archeon.

Al jaren verblijft de Sint samen met zijn Pietenploeg in het knusse middeleeuwse stadje Gravendam in Archeon. Speciaal voor deze periode wordt het park omgetoverd tot 'De Stad van Sint'. In zijn er talloze schoorstenen waar onze Pieten kunnen trainen om de cadeautjes behendig in de schoenen te bezorgen. In het Schoenenhuis van de Sint leren ze hoe ze de schoenen het beste kunnen vullen, zodat alles perfect past, en in de Pepernotenfabriek worden de lekkerste pepernoten gebakken.

De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet, ze zijn er allemaal. Laten we alle hulppietjes niet vergeten! Zij volgen allemaal de pietentraining in De Stad van Sint en behalen hun pietendiploma.

Poppenkast Sint en zijn Ridder
Tijdens de Stad van Sinterklaas zijn er dagelijks voorstellingen van een bijzondere poppenkast. Beleef het poppenkastverhaal van Sint en zijn Ridder.

Pietendiploma
In de pietenhuisjes kunnen de kinderen verschillende opdrachten doen, zoals pakjes schieten met pijl en boog, knutselen met de oerpieten, een mantelspeld maken, de pietentraining en nog veel meer. Behaal ook jouw Pietendiploma!

Tentoonstelling 'Het verhaal van Nicolaas'
De tentoonstelling “Het Verhaal van Nicolaas” neemt je mee naar de vroegste geschiedenis van de heilige Sint Nicolaas, de bisschop van Myra vanaf het jaar 300. Kom alles te weten over deze wonderdoener en redder in nood. Dit jaar is de tentoonstelling nog veelzijdiger dankzij een aanzienlijke bruikleencollectie vanuit het Streekmuseum Jan Anderson.

Tarieven
Wil jij een pietendiploma behalen? Voor € 4,25 koop je bij de entree een Pieten-checklist. Koop je een entreeticket bij Archeon, dan zit de Pieten-checklist bij de prijs inbegrepen. 

Voor De Stad van Sint zijn onze standaard tarieven van toepassing. De tarieven vind je hier. Met een museumkaart of Vriendenloterij VIP-kaart is je bezoek aan De Stad van Sint gratis (excl. Pieten-checklist)! 

Programma onder voorbehoud.
Reserveer hier je bezoek

Meer lezen?

 • 20-07-2024
  Prehistorische week
 • 27-07-2024
  Mode door de eeuwen heen
 • 29-07-2024
  Middeleeuwse week
 • 04-08-2024
  Internationaal Romeins Festival

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design