Stad van Sinterklaas

Stad van Sinterklaas

26-11-2022 - 04-12-2022

Stad van Sinterklaas

26 en 27 november & 3 en 4 december De Stad van Sinterklaas in Museumpark Archeon.

In de Stad van Sint logeert Sint in het huis van de pottenkoopman, bezoek zijn woonhuis en zijn speciale werkkamer. De pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet, ze zijn er allemaal. Laten we de pepernotenpiet niet vergeten, hij bakt heel veel pepernoten in de bakkerij van Archeon.

Poppenkast Sint en zijn Ridder
Tijdens de Stad van Sinterklaas zijn er dagelijks voorstellingen van een bijzondere poppenkast. Beleef het poppenkastverhaal van Sint en zijn Ridder.

Pietendiploma
In de pietenhuisjes kunnen de kinderen verschillende opdrachten doen, zoals pakjes schieten met pijl en boog, knutselen met de oerpieten, een mantelspeld maken, de pietentraining en nog veel meer. Behaal ook jouw Pietendiploma!

Tentoonstelling 'Het verhaal van Nicolaas'
"Wie komt er alle jaren...", zingen we, maar wie is dat eigenlijk? Eeuwen geleden werd hij geboren in een Turks stadje en het was direct duidelijk dat dit een hele bijzondere jongen was. Kom alles te weten over deze wonderdoener en redder in nood. Hij is een Sint en hij heet Nicolaas, tegenwoordig noemen we hem kortweg Sinterklaas.

Brunchen met Sint en Piet
Zondag 4 december komt Sint gezellig langs bij de brunch. Natuurlijk mag een foto met Sint niet ontbreken. De speciale brunch begint om 10:30 uur en eindigt om circa 12:30 uur. Na de brunch is er volop gelegenheid om de Stad van Sinterklaas te bezoeken en er is vertier voor jong en oud

Gratis entree met de Museumkaart / Vrienden Loterij VIP-Kaart. Reserveer hier je bezoek.
Programma onder voorbehoud.

Meer lezen?

 • 26-05-2022
  Vikingweekend
 • 28-05-2022
  De Grijze Jager Dag 2022
 • 29-05-2022
  Mariaprocessie
 • 05-06-2022
  Pinksterprocessie

Impressie

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2022 Archeon, SERA Business Design