Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Archeon neemt aanvullende maatregelen. Belt u ons gerust en voor de actuele ontwikkelingen houdt u onze website in de gaten.


Museumpark Archeon blijft gesloten t/m 28 april a.s. vanwege de overheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus. Wij blijven hierin de richtlijnen volgen van het RIVM en de Museumvereniging.

Wij zullen z.s.m. onze gasten benaderen die in deze periode een event, schoolreis of bijeenkomst hebben gereserveerd. Heb je een reservering gemaakt na 28 april wacht u dan nog even met vragen stellen zodra er meer duidelijkheid is stellen wij je graag per e-mail of telefonisch op de hoogte van de maatregelen.

Mochten er andere ontwikkelingen komen dan informeren wij je graag. Onze aandacht gaat eveneens uit naar de vele mensen in de zorg die voor ons allen zorgen en het virus bestrijden. Samen moeten we het virus kunnen bestrijden!

 • Wat voor maatregelen neemt Museumpark Archeon tegen het coronavirus?
  Op basis van het de richtlijnen van het RIVM, Rijksoverheid en de Nederlandse Museumvereniging is Archeon voorlopig tot nader order gesloten tot en met 28 april 2020. Er is nog geen verdere informatie bekend over maatregelen in de periode tussen 29 april en 1 juni. Wij houden u graag via onze website op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. 

 • Kan ik nu nog naar Archeon komen?
  Helaas is dat niet mogelijk. Ons kantoor blijft wel geopend met (thuis) werkende collega’s. 

 • Ik heb een reservering geboekt, gaat dit door? 
  Mocht Archeon dicht zijn op het moment dat je bij ons op vakantie gaat of als je op schoolreis gaat of komt brunchen, dan ontvang je van ons  een Archeon tegoed ter waarde van het betaalde bedrag. Deze regeling is vanzelfsprekend ook  van toepassing als je door overheidsrestricties niet naar Archeon mag of kan reizen. Het zogenoemde Archeon tegoed is een jaar geldig en kun je gebruiken voor een andere middeleeuwse vakantie/schoolreis/reservering op Archeon. Wij zullen contact met je opnemen als onderstaande situatie van toepassing is op je reservering. 

  Het Archeon tegoed ontvang je als een van onderstaande situaties van toepassing is op het moment dat je reservering start op Archeon.
  - Museumpark Archeon is gesloten
  - De grenzen gesloten zijn en je kunt niet naar Archeon komen
  - Op het moment dat je aankomst op Archeon vanuit je eigen land een negatief reisadvies is (er wordt afgeraden naar Nederland te reizen) voor Nederland en/of de provincie

 • Kan ik mijn reservering omboeken naar een andere datum?
  Er is nog geen verdere informatie bekend over maatregelen in de periode tussen 29 april en 1 juni. Wij houden u graag via onze website op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. We willen je dus vragen om even te wachten totdat er meer zekerheid is. Uiteraard mag je nu ook je reservering omboeken en dat horen wij dan graag.

 • Ik wil mijn reservering annuleren kan dat?
  We verwelkomen je graag op Archeon na 29 april 2020 maar je mag altijd annuleren. Vanaf 29 april 2020 hopen wij weer open te gaan. Is dat niet het geval dan nemen wij uiteraard contact met je op en als dat invloed heeft op jouw reservering dan krijg je een Archeon tegoed. Wil je toch nu al annuleren? Dan gelden de annuleringsvoorwaarden en betaal je annuleringskosten.

  Moment van annulering                              Annuleringskosten 
  Meer dan 90 dagen voor aanvang                15% van de boekingskosten       
  90-61 dagen voor aanvang                          50% van de boekingskosten       
  60-31 dagen voor aanvang                          75% van de boekingskosten
  30-1 dag voor aanvang                               100% van de boekingskosten

 • Moet ik mij zorgen maken over mijn reservering in mei, juni, juli of later?
  Nee, je hoeft je geen zorgen te maken. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en je kunt erop vertrouwen dat je sowieso niet je geld kwijt bent. Mocht de reservering niet door kunnen gaan dan krijg je een Archeon tegoed en kun je de reservering omboeken naar een andere periode in 2020 of 2021: tot een jaar na de huidige reserveringsdatum. We nemen uiteraard in dat geval contact met je op.

 • Naar welke periode kan ik wijzigen?
  Kom je in aanraking voor een Archeon tegoed, dan kun je de reservering wijzigen naar een andere periode met aankomstdatum tot 1 jaar na de reserveringsdatum.  

 • Ik wil nu wijzigen kan dit? 
  Wij raden je aan te wachten met wijzigen tot er meer zekerheid is. Wil je nu al omboeken met aankomst na 29 april dan kan dit.  

 • Wat zijn de voorwaarden voor een Archeon tegoed?
  De volgende voorwaarden gelden voor het Archeon-tegoed namelijk:
  het tegoed van de reservering moet bij voorkeur besteed worden voor 31 december 2020
  Eventuele reservering doorschuiven naar 2021 graag in overleg.

Heeft u een andere vraag of wenst u verdere toelichting? Bel ons gerust op 0172 447744

Volg ons op social media:

© 2020 Archeon, SERA Business Design