Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen


Bij een bezoek aan Museumpark Archeon heb je een coronatoegangsbewijs nodig (vanaf 14 jaar). Bij aankomst wordt je Coronatoegangsbewijs gescand en je ID-bewijs gecontroleerd. Daarnaast vragen wij je een aankomsttijd te reserveren zodat wij de bezoekersstroom kunnen reguleren.

Hier vind je alle informatie over de huidige ontwikkelingen. Staat jou vraag er niet tussen? Bel of mail ons dan gerust. 

Bekijk hieronder veelgestelde vragen over een veilig bezoek aan Archeon

Wij zijn ons ervan bewust dat je dagje uit de komende tijd anders zal zijn. Daarom vertellen wij je graag wat onze coronamaatregelen zijn. Archeon voert de maatregelen door uit het protocol ‘Samen een veilig bezoek aan Archeon’, welke aansluiten bij de richtlijnen van het RIVM. Dit protocol is samengesteld aan de hand van het protocol Club van 11, de Nederlandse Museumvereniging en het coronaprotocolteam van Archeon. Doordat we deze maatregelen naleven, zorgen we ervoor dat jouw dagje uit plezierig blijft verlopen.

 • Moet ik een coronatoegangsbewijs laten zien?
  Bij een bezoek aan Museumpark Archeon heb je een coronatoegangsbewijs nodig (vanaf 14 jaar). Bij aankomst wordt je Coronatoegangsbewijs gescand en je ID-bewijs gecontroleerd. Daarnaast vragen wij je een aankomsttijd te reserveren zodat wij de bezoekersstroom kunnen reguleren.
 • Moet ik een tijdslot reserveren?
  Ja, om Archeon te kunnen bezoeken heb je een geldig entreebewijs én een tijdslot reservering nodig. De tijd die aangegeven wordt op het tijdslot is het moment van aankomst. Je hebt dus een half uur de tijd om het park binnen te komen. Daarna mag je de gehele dag blijven.

 • Kan ik mijn tijdslot annuleren?
  Jazeker, je kunt het tijdslot annuleren (dit doe je via de annuleerknop in de bevestigingsmail van de reservering). Besluit je later om alsnog te komen dan kun je opnieuw reserveren. 

 • Heb ik toegang tot het park als ik iets later ben dan mijn tijdslot reservering?
  De reservering kunnen wij scannen binnen de tijd van het tijdslot. Echter kunnen er altijd omstandigheden zijn waar niemand rekening mee kan houden zoals file, wegomleggingen, oponthoud. Uiteraard kun je dan alsnog komen.

 • Wat als ik ineens besluit om langs te komen?
  Op de bonnefooi komen is helaas niet mogelijk. Je moet altijd een tijdslot reserveren. Wij kunnen zo garanderen dat wij de gasten op een veilige manier kunnen ontvangen. 

 • Kan ik een Museumkaart kopen bij Archeon? 
  Bij de entree van Archeon kun je een Museumkaart kopen en die kun je ook gelijk gebruiken. Wel even een tijdslot reserveren

 • Is een mondkapje verplicht?
  Vanaf zondag 28 november 2021 is het verplicht om binnen een mondkapje te dragen.

 • Moet je 1,5 meter afstand houden?
  Vanaf zondag 28 november is 1,5 meter afstand houden verplicht.

 • Zijn de sanitaire voorzieningen open?
  Ja, onze sanitaire voorzieningen zijn open en wij zorgen dat deze extra worden schoongemaakt. Voor sanitaire voorzieningen in de restaurants is een coronatoegangsbewijs nodig. Buiten de restaurants zijn er ook voldoende sanitaire voorzieningen waar geen coronatoegangsbewijs voor nodig is.
   
 • Zijn de restaurants geopend? 
  Ja, restaurants en horecapunten in Archeon zijn geopend tot 17.00 uur.

Heb je een andere vraag of wens je verdere toelichting? Bel ons gerust op 0172 447744.

Volg ons op social media:

© 2021 Archeon, SERA Business Design