Stad van Sinterklaas

Breng een bezoek aan de Stad van Sinterklaas op 21, 22, 25, 28 en 29 november en 2 december. Doe mee met de vele pietenactiviteiten en behaal je eigen pietendiploma.Video'sStad van Sinterklaas

Breng een bezoek aan de Stad van Sinterklaas op 21, 22, 25, 28 en 29 november en 2 december.
Woensdagmiddag (25 november en 2 december) van 13.00 - 17.00 uur.
Zaterdag en zondag (21, 22, 28 en 29 november) van 10.00 tot 16.00 uur.

In de Stad van Sint logeert Sint in het huis van de pottenkoopman, bezoek zijn woonhuis en zijn speciale werkkamer. De pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet, ze zijn er allemaal. Laten we de pepernotenpiet niet vergeten, hij bakt heel veel pepernoten in de bakkerij van Archeon.

Pietendiploma
In de pietenhuisjes kunnen de kinderen verschillende opdrachten doen, zoals pakjes gooien, rijmen met de rijmpiet, kleuren met de tekenpiet, pakjes schieten met pijl en boog, schrijven met een veer en nog veel meer. Behaal ook jouw een Pietendiploma!

Tentoonstelling 'Het verhaal van Nicolaas'
"Wie komt er alle jaren...", zingen we, maar wie is dat eigenlijk? Eeuwen geleden werd hij geboren in een Turks stadje en het was direct duidelijk dat dit een hele bijzondere jongen was. Kom alles te weten over deze wonderdoener en redder in nood. Hij is een Sint en hij heet Nicolaas, tegenwoordig noemen we hem kortweg Sinterklaas.

Pakjesavond Pakket
De horeca in Archeon is helaas gesloten. Daarom bieden we een Pakjesavond Pakket vol lekkernijen om mee te nemen naar huis voor een heerlijke pakjesavond. Lees meer.

Volg ons op social media:

© 2020 Archeon, SERA Business Design