Laatste Nieuws

Laatste Nieuws

Emian Duo

Exclusieve show in Nederland!

We kennen Emian van hun prachtige shows als band. Tijdens deze editie van de Midwinter Fair willen wij je kennis laten maken met het Emian Duo! In het klooster kun je van een intieme, exclusieve show genieten.

 

Itchy Fingers

Het balfolkrepertoire van Itchy Fingers is groot genoeg om een avond mee te kunnen vullen! De meeste nummers zijn gebaseerd op Ierse en Schotse muziek, een afwijking van de traditionele balfolkmuziek die bij bals altijd erg goed ontvangen wordt.

 

Four Of A Kind

Four of a Kind bestaat uit enkel bekenden uit de balfolkscene; Suzanne leeuw: bodhran en tinwhistle, Michelle Boere: viool, bodhran en zang, Michael Boere: whistles en uillean pipes en natuurlijk Tijn Berends: mondharmonica en bouzouki. Op beide dagen aanwezig om het klooster te vullen met folk!

 

Verteltheater

 Luister en huiver bij de legendarische verhalenvertellers in het verteltheater!

 

Romeinse Pottenbakster

Ook onze romeinse pottenbakster is in Yule-sferen! Speciaal voor onze viering maakt zij met de bezoekers aardewerken amuletten om het kwaad af te weren, geliefden te lokken of gewoon omdat het er cool uit ziet. Handen uit de mouwen, vingers in de klei!

 

Rvbicon

In de tas van Rvbicon zitten allerlei rare voorwerpen. Kies er een uit, en hij vertelt naar hartelust het verhaal wat er bij past. De mooiste mythes en legendes komen voorbij, want Rvbicon stelt; fantasy is van alle tijden!

 

Klucht: De Appelboom

Dat vikingen ook aan straattheater deden is niet zeker… Toch kun je kijken naar de toneelspelers van weleer met een speciale uitvoering van “De Appelboom”, een leerzaam verhaal voor jong en oud!

 

Geleerd ende Ghenoten

Yule Fest Hartige haverschotel!

Havermout als maaltijd? Maar dat is toch een ontbijtje? Niet in de vroege middeleeuwen. Ter ere van het Yule Fest maakt Geleerd ende Ghenoten een stevige, hartige en hartverwarmende haverschotel klaar. Kom dus proeven in het vissershuis.

 

Dadiva

Dat de benen van het paard Dadiva kunnen swingen is zeker! Op de middeleeuwse markt zal dit edele dier haar kunsten vertonen! Dans je mee?

 

Vikingschool

Altijd al vechtlessen willen hebben van een echte viking? Wil jij de fijne kneepjes van het amazone-vak leren? Meld je dan nu aan bij onze Scola op het Romeinse forum en laat je omtoveren tot een echte krijger!

 

Minderbroeders

Wanneer het vuur niet warm genoeg is bent u van harte welkom om te luisteren naar de minderbroeders. Met hun Gregoriaanse zang zullen zij u weg laten dromen en uw hart verwarmen in de kloosterkeuken!

 

Datura

Een bekende van de Midwinter Fair: Datura! Mooie liederen uit middeleeuws Europa onder begeleiding van harp, luit en vedel.

 

Gwendolyn Snowdon

Als multi instrumentalist speelt Gwendolyn prachtige Folk liederen. Laat je opwarmen door de muziek, ditmaal met viool als begeleiding!

 

Orakels

NOEHCRA en Merlijn Waarzeggers met het Orakel van de Tijd, het Grote KruidenOrakel, de Romeinse Orakels, en het Weerspiegelende Orakel: de Glazen Bol.

NOECHRA laat u door middel van kruiden verrassen door uw eigen inzichten en inspiraties. Merlijn laat UW handen in het zand spreken en heeft kennis van het Romeinse orakel. NOECHRA en Merlijn richten zich op uw wensen en mogelijkheden in de toekomst, wellicht zetten zij u aan het denken… of bevestigen zij wat u al weet… Elk heel uur bieden zij u enkele ogenblikken innerlijke stilte en rust; bottel uw gevoel ter plekke! Gebruiken indien nodig. RESPECT, DISCRETIE en INTEGRITEIT staan voorop, evenals een gunstige voorspelling. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Martinus Zotteklep

Martinus Zotteklep komt naar de Midwinter Fair. Hier loopt hij rond om een lach uit te delen. Spontane contacten, jongleren en magische momenten alles is mogelijk als je Martinus tegenkomt. Voor entertainment en een lach Zotteklep is uw Nar.

 

Vuurshow

In de koude wintermaanden is niets zo aantrekkelijk als een heerlijk kampvuur. Het vuur verbind, verbroederd en verwarmt. De vuurshow van Magisch Verhaal doet hetzelfde. Hij verbind en verbroederd alle mensen in het publiek tot één. Kijk naar brandende handen, metershoge vlammen en gevaarlijke stunts, op een manier zoals alleen Martin van Magisch Verhaal dat kan brengen. Wakker het vuur aan en ga mee in dit spannende avontuur vol vuur, passie en humor.

 

Magisch Verhaal

Martin van Magisch Verhaal is een gepassioneerde verhalenverteller, goochelaar en theatermaker. Tijdens de Midwinterfair kunt u luisteren naar verschillende verhalen. Oude helden en schurken zullen weer tot leven komen. Zij nemen jullie mee op het avontuur wat zij beleefd hebben.

Kom luisteren naar de verhalen en laat je meevoeren in de wereld van Magisch Verhaal, waar alles mogelijk is.

 

Keltic Karaoke

"Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination and life to everything." - Plato

Muziek is altijd een belangrijk onderdeel geweest van de Midwinter Fair. Zou jij ook wel eens net als die mannen in kilt en met de doedelzakken in de spotlights willen staan? Doe dan mee met Keltic Karaoke tussen de optredens door, en verwarm publiek en voorouders met je zoetgevooisde stem.

 

Asklepios

Bezoek in deze donkere dagen Asklepios in de Romeinse tempel van Archeon en ervaar hoe de Griekse God van de geneeskunde aan je verschijnt in je droomslaap. Wellicht kan hij dan onderzoeken wat er aan de hand is.

Onze tempelpriesteressen zullen de door de God ingegeven droom aan je uitleggen en de voorgeschreven behandeling met kruiden en specerijen inzetten.

Voorwaarde is wel dat je toegeeft dat Asklepios in je hoofd kijkt. We zullen jouw offer in dank ervaren.

 

Jannes de Goochelaar

Jannes de Goochelaar is een rasechte wonderdoener uit de 14e eeuw. Alchemie? Hekserij? U hoeft zich niet ongerust te maken! Integendeel, deze sympathieke middeleeuws goochelaar schudt ware wondertjes uit zijn mouw. Hij trekt rond met de mars op de rug. Vriendelijk en aangenaam komisch presenteert hij het ene wonder na het andere en creëert hij een familiaire sfeer waarin iedereen zich thuis voelt.

 

Balfolk workshops

Dans mee! Marco en Berit geven dit jaar balfolk workshops op de Midwinter Fair, voor zowel beginners als gevorderden met leuke live gespeelde muziek!

Nog niet bekend met balfolk? Dan zullen we kort even uitleggen wat balfolk is! Bij balfolk dans je oude volksdansen uit West-Europa die in groepen of duo’s gedanst worden. Doordat je bij sommige dansen van partner wisselt tijdens de dans, leer je snel nieuwe mensen kennen en kan je makkelijker contact maken met ze! Wees niet bang als je nog nooit aan balfolk hebt meegedaan! Er zijn altijd mensen die je willen helpen het te leren en in alle dansen zit veel herhaling. Als je eenmaal de basis kent, kun je variaties gaan proberen. Je hoeft geen speciale kledij aan, als het maar lekker zit en je er vrij in kunt bewegen!

 

 

Wronghel en Wei

Met 5 personen, wel 20 instrumenten en meer dan 100 melodieën spelen zij een grote verscheidenheid aan middeleeuwse muziek. Bijvoorbeeld vrolijke liefdesliederen, ingetogen religieuze liedjes, ondeugende drinkliederen en hoofse en volkse dansen.

 

Imbue

Deze jonge muzikanten brengen een scala aan middeleeuwse muziek naar het podium. Vaardig en energiek, vermaak voor allen!

 

Fiddle ‘N Drum

Of je nu van Ierse folk houdt, country of dansbare deuntjes, Fiddle ’N Drum heeft het allemaal! Geïnspireerd door vele verschillende folk artiesten, brengen zij muziek ten gehore van o.a. Gaelic Storm, Great Big Sea en Lúnasa.

 

Parsley

Parsley laat de prachtige klanken van traditionele Keltische en eigen nummers klinken op harp, gitaar en fluit. Parsley bestaat uit Marieke Lesparre (Keltische harp), Hans Elzinga (gitaar) en Maaike de Waal (Irish flute, dwarsfluit en whistles).

 

De Sprookspreker

Sprookspreker is een middeleeuws woord voor verhalenverteller. Een sprookspreker reisde naar adellijke hoven, jaarmarkten en riddertoernooien om nieuws te verspreiden en entertainment te brengen. De moderne sprookspreker vertelt originele middeleeuwse verhalen, maar op een moderne en interactieve manier. Beroemde ridderballades als Karel ende Elegast, the knights tale of het Roelandslied klinken ineens heel anders!

 

Tim Talesman

Een knapperend haardvuur, warme schapenvachten en de gezellige knusheid. Tim Talesman (winnaar van de Jonge verhalenverteller 2017/2018) neemt je mee op lange reizen naar verre landen en vreemde oorden.

Kom bij het korten van de dagen luisteren naar verhalen over machtige goden, stoere helden en verschrikkelijke monsters en hoor of er aan het eind van het verhaal weer licht gloort...

 

Abe de Verteller

Luister en huiver bij deze verhalenverteller. Vertellen is zijn passie, zijn obsessie. Hij brengt zijn verhalen op zijn eigen kenmerkende, compromisloze en uitbundige wijze. Geen genade, alles moet wijken voor het verhaal!! 

Abe vertelt uit de Keltische en Noordse mythologie, maar ook op zijn tijd een grimmig sprookje. Onlangs heeft hij zijn 350e verhaal toegevoegd aan zijn repertoire. Zijn verhalen zijn heftig, bloedstollend, soms hartverwarmend, vaak schuddebuikend. Menig elf, reus, heks en godheid zal de revue passeren. Dit alles brengt hij met de passie en inspiratie van een ware verteller.


Foto gemaakt door Jan Gnodde

 

Yule Fest ritueel 'Heimdall's Hoorn'

Van oudsher is de donkere tijd van het jaar een ceremoniële tijd.
Juist in de donkere tijd zijn de voorouders nabij.
Heimdall blaast op zijn hoorn wanneer de krachten van licht en duister treffen.
Heimdall waakt over de regenboogbrug, die onze wereld verbindt met die van de voorouders.
Laat de hoorns klinken, laat de mede vloeien!

Alleen op zaterdag 8 december

 

Sassenachs

Sassenachs is een acht koppige Folk Rock formatie uit Dordrecht. In Schotse kilts voeren zij je mee naar het ruige Schotse landschap waarbij de muziek die zij spelen alles behalve traditioneel is. Op de klanken van de bagpipe en opzwepende ritmes van de drums is het onmogelijk om stil te blijven zitten. Ze zijn gekleed in 18e eeuwse plaids en gewapend met bagpipe en wardrums.

Kom kijken, en laat je sokken onder je kilt vandaan rocken!

 

Deosil Scylla

Deosil Scylla is een achtkoppige schoonheid die danst, niet om te behagen maar om vrij te zijn… 
Bewonder hun creatieve improvisatie dans bij de live muziek.

 

Bastiaan de Zwitser

Ambachtelijke verhalenverteller

De Yuletijd is de tijd van verhalen. En Bastiaan de Zwitser heeft ze klaar voor dit jaar. Met oude bekende en nieuwe verhalen neemt hij je mee op reis in je verbeelding.

Zo dwaalt er een vreselijk veenlijk door Veenendaal, doorstaat de mooie Melusine haar tragische lot en hoor je waarom je tijdens Yule nooit, maar dan echt nooit 's nachts in de Zwitserse bergen moet gaan wandelen.

 

Ganzenhoeder

Eeuwenlang werden ganzen door ganzenhoeders naar de stad gedreven voor de ganzenmarkt. Nu is het drijven van ganzen een unieke vorm van vermaak. De goed verzorgde ganzen lopen zonder problemen door drukke straten. En ze kunnen uitstekend met kinderen omgaan! De ganzenhoeder en zijn ganzen voelen zich in Archeon helemaal thuis. De speciale klederdracht maakt het plaatje compleet.

 

Boogschieten

In de middeleeuwse Damstraat vind je onze boogschietbaan. Met onze pijl & bogen leer je de beginselen van het boogschieten.

Schiet jij een pijl in de roos?
Laat je je kunsten zien op de boogschietbaan.

 

Zwaardvechten

Leer de kunst van het zwaardvechten in de middeleeuwse straten van Gravendam.

 

Rose Irish Dance School

Dans mee met de Ierse dansworkshop onder leiding van Rosalie Wagenaar. Rosalie is eigenaresse van haar eigen dansschool 'Rose Irish Dance School'. Ze weet je als geen ander het ultieme Ierland-gevoel te laten ervaren, door je mee te nemen in de wereld van de vrolijke jigs and reels.

Kom deze workshops zeker uitproberen!

 

The Green Light Movement

Ben je op zoek naar een partner of nieuwe contacten of vrienden? Kom langs bij The Green Light Movement! 

Wat is het en hoe werkt het? 
The Green Light Movement is een groep voor mensen die gezelschap zoeken in alle vormen en maten binnen de fantasy/cosplay wereld. Door het dragen van ons (wit)groene bandje laat je zien open te staan voor contact. Dit is dan ook een subtiel middel om te laten zien dat je nog vrij bent. Je geeft je omgeving 'The Green light'. Net zoals de meeste mensen in onze wereld staan wij open voor iedereen, ongeacht geaardheid, geslacht of relatievoorkeur. 

 

Emian

Een band waarbij folklore en de geest van de oude wereld strak verweven zijn met de muziek. Deze Italiaanse groep speelt zijn vroeg Europese klanken op traditionele instrumenten en neemt je mee naar de wereld van onze voorouders. 

Verwarm jezelf in de winterse kou door te dansen bij Emian Pagan Folk!

 

Gabslichthuis & haar elfjes verzorgen een Magische MidWintertempel

Volg het pad van lichtjes en de magische klanken:

 • Winter Healingsounds vol Winterse Hapi & klankschalen
 • ’Doe je mee’ MagischYule winter verhaal;
  Waarin het Magische bos tot leven komt in klank en geluid
 • Prachtige Rainbow Wens Boog; 
  Welke kleur wens is er voor jou dit jaar?
 • Magische krachtstokje met Rune boodschap: Workshop voor jong en oud; 
  Welke wens zit in de rune verborgen? Deze kan je herkennen door de kracht van de stok te voelen en Gabs en haar elfjes nemen je hierin mee, met verrassende boodschap aan het einde. Hiermee maken bezoekers jong en oud een prachtige krachtstokje voor het nieuwe jaar en nemen ze deze mee naar huis.

 

Trolska Polska en Pøbel

De eerste bands zijn bekend: Trolska Polska en Pøbel reizen af vanuit Denemarken.

Trollen, nimfen, dwergen en reuzen... Wat zijn ze, de fabels die rondzweven, in het woud van onze fantasie? Met klinkende melodieën en een aanstekelijke energie sleept Trolska Polska jou mee naar een betoverende wereld vol met grappige, sombere, grote en kleine karakters uit de Noorse fabels en mythologie. Bereid je voor op een intense ervaring wanneer je met Trolska Polska meereist naar het land van mythen en verhalen, het wordt een avontuur!


Aftermovie Trolska Polska Midwinter Fair 2017

Pøbel speelt met veel enthousiasme dansbare middeleeuwse muziek, uitgevoerd op een veelheid aan instrumenten zoals de draailier, de doedelzak, de luit en verschillende middeleeuwse trommels. Met authentieke instrumenten, deuntjes en kostuums brengen ze een fijne sfeer mee en verzorgen ze swingende optredens. Pøbel is een van de meest drukke en ambitieuze middeleeuwse bands van Denemarken.

 

Start kaartverkoop

Zet het in je agenda!
De kaartverkoop voor de Midwinter Fair Yule Fest gaat vrijdag 6 juli om 11:00 uur van start met een speciale actie:

De eerste 50 dagentree tickets voor € 15,00 per stuk !

 

2018: Midwinter Fair Yule Fest!

Terug naar de oorsprong van de viering van de Midwinter. De viering van het licht, de dagen worden weer langer! Met een sfeervolle standhoudersmarkt, muziek en entertainment programma maken we er een fantastisch Yule Fest van!

 

 

 

 

15e Midwinter Fair Nieuws:

Monster Dating Show

Liefde maakt blind, gelukkig maar, want tijdens onze Monster Dating Show heb jij de kans om je zachte kant te laten zien!!! Want zeg nou zelf, ook monsters hebben toch liefde nodig?

Meld je aan voor de Monster Dating Show zaterdag (13.15 uur) of zondag (13.30 uur) in de Romeinse Herberg.

 

Vuurshow Magisch Verhaal

In de koude wintermaanden is niets zo aantrekkelijk als een heerlijk kampvuur. Het vuur verbind, verbroederd en verwarmt. De vuurshow van Magisch Verhaal doet hetzelfde. Hij verbind en verbroederd alle mensen in het publiek tot één. Kijk naar brandende handen, metershoge vlammen en gevaarlijke stunts, op een manier zoals alleen Martin van Magisch Verhaal dat kan brengen. Wakker het vuur aan en ga mee in dit  spannende avontuur vol vuur, passie en humor.Expiatio

In het doolhof van Archeon is een stam wilden neergestreken. Ze gaan gekleed in bont en versieren zichzelf met botten en geweien. Het verhaal gaat dat het stamhoofd ernstig ziek is en zoekt naar een geneesmiddel. Genezers vertellen over wonderlijke kristallen met een helende werking, bewaakt door een gevaarlijke magiër. Wie het stamhoofd geneest, wordt beloond. Durf jij het doolhof binnen te treden en de magïer te trotseren?

Rose Irish Dance School

Kom je lekker warm dansen tijdens de Archeon Midwinter Fair op zondag 10 december! Rosalie Wagenaar, bekend als danseres van Rapalje verzorgt dan Ierse dansworkshops. Rosalie voert je mee door energieke Ierse danspatronen en vrolijke jigs en reels. Kom meedoen!

 

Steampunk Objective

The Steampunk Objective, steampunk zoals het bedoeld is: Vriendschappelijk, welkom, open en vrijblijvend. De Steampunk Objective is een thematische entertainment groep die steampunk laat zien zoals zij die zien en beleven, en de bezoekers laat kennismaken met de vriendschappelijkheid en techniek van weleer. Wapens, exterieur, interieur, voertuigen en extravaganza in een ruim opgezet kampement vol verrassingen!

 

Greenthingz

15 jaar Midwinter Fair Archeon… een jubileum dus! En wij gaan daar een speciale editie van maken! Dit jaar is het 13 jaar geleden dat Mutti en Bifi (Mutti had nog niet eens een naam!) hun intrede deden in de mensenwereld… in Archeon. En omdat dat zo bevallen is willen we als groen en proper volkje graag met een grote groene groep aanwezig zijn! De Garbage Goblins van Greenthingz zijn behoorlijke Bekende Goblins in fantasy-land! Eigenlijk noemt iedereen ze de Greenthingz, een naam die we met gepaste trots te dragen.

En om onze naam eer aan te doen, gaan we doen waar we goed in zijn! We gaan de organisatie van Archeon, op onze manier, ondersteunen met het proper houden van het feestterrein!

Dus wees gewaarschuwd! Het kan plaatselijk druk en lawaaierig zijn :-)

 

Taveerne 'Het Lamme Paard'

In Taveerne ''het Lamme Paard'' kom je van alles tegen. De barvrouw legt je graag uit wat er in haar ketel staat te sudderen, de bard zingt er zijn ballades en spotrijmen, de oude tovenaar gaat graag de discussie met je aan en verteld je over vroeger, de mannen in de hoek kun je beter niet uitdagen voor een dobbelspel. Maar er lijkt meer aan de hand, waar komt al dat goud in de buidel van de barvrouw toch vandaan? Hoe kan het dat zelfs de armste sloeber hier in wol en damast gekleed kan gaan? Kom naar de taveerne, speel mee en ontdek het geheim! 

Let op: De Taveerne is een rollenspel zone, hier naar binnengaan kan betekenen dat je onderdeel van het verhaal wordt, dus kijk toe of speel mee. 

 

Sylvia Soprani

Sylvia Soprani is een Romantische verschijning op sombere dagen. Met haar onafscheidelijke accordeon tovert ze zomerse klanken op de Midwinterfair.

Als ze pratend en lachend haar weg baant door Archeon, zal ze u ongetwijfeld kunnen aanspreken en een prachtig lied ten gehore brengen. Dat kan een Italiaans lied zijn, een smartlap van de bovenste plank, of een liefdeslied dat de harten sneller doet slaan. Menig Viking, of Romein zal de mond gesnoerd weten bij zulk een betoverende verschijning. Vrouwen én vrouwen...u bent gewaarschuwd op de zaterdag van de Midwinterfair 2017!

 

Sunfire

Sunfire zorgt ervoor dat je geen moment kunt stilstaan met hun Alternative Western Folk.

Wat is dat precies, vraag je? Het is hun eigen verfijnde maar toch lekker rauwe mix van country, American roots music, southern rock en levensverhalen.

Dit brouwsel wordt je geserveerd door Satria op zang en gitaar, Berend op lead-gitaar, Sophie op fiddle, en Michel op de bas. Alle vier ervaren en gedreven muzikanten, dit laten ze duidelijk merken met hun sterke stage presence en strakke speeltechniek.

1 November brachten ze ‘Jordan’ uit, een single die hun eigen stijl met geweldige energie en overtuiging aan je bewijst. Kom gezellig kijken en geef ze de kans om je volledig over de streep te trekken.

 

LARP Kids Battle

Door Larp Vereniging De Broederschap, Tiel

Tijdens de Midwinter Fair wordt her park overspoeld met stoere krijgers en amazones. Maar dat wordt je niet zomaar! Kleine vechterbazen kunnen meedoen met de Kids Battle en meemaken wat Live Action Role Play is. 
Pleisters niet inbegrepen ;)

Start om 10.00 | 11.30 | 13.00 | 14.30 | 16.00 uur

 

Seiđr

Seiđr neemt je mee naar vervlogen tijden en brengt duistere sprookjes met een vleugje magie. Seiđr wordt gevormd door Yvonne Lammers en Petra (zang) en Sebas Honing (gitaar).

 

Kelten Zonder Grenzen (intiem)

Vol energie, plezier en met een enorme passie voor muziek: het is moeilijk om hun aanstekelijke levenslust te weerstaan. Dit zijn de Kelten zonder Grenzen, een niet te missen balfolk band, met een heel eigen geluid. Met twee harpen, draailier en drums weten ze een bijzondere wereld te creëren. Net als sprookjes kan hun muziek soms heel erg lief en vrolijk zijn, maar ook donker en onheilspellend…en alles daar tussen in! Ga met Coca en Lies mee op hun muzikale reizen en je kan er zeker van zijn dat het je niet onberoerd zal laten.

 

Devil in the Kitchen

Devil in the Kitchen is folk van de bovenste plank, ervaren muzikanten uit de UK en Duitsland spelen met een gevoel zoals je dat zelden tegenkomt. Laat je vervoeren door de meeslepende folk klanken van Devil in the Kitchen!

 

Pagan Wedding Chapel

Ook dit jaar is The Pagan Weddingchapel van Lunadea weer aanwezig. Je kan bij ons handfasten voor een jaar en een dag.

Een Handfasting is een spiritueel huwelijk en betekent ‘het binden van de handen’. Dit is een oud-Keltische huwelijksceremonie waarbij de handen van de geliefden letterlijk aan elkaar gebonden worden met een lint en ook de belofte die je doet. Dus wil je deze editie van de Midwinterfair onvergetelijk maken en willen jij en je geliefde worden gehandfast, kom dan bij ons langs! 

Ook de kraam van Lunadea is aanwezig waar je haar nieuwste boeken kunt kopen en ook haar agenda zal te koop zijn. Bij het vuur is er gelegenheid voor een kopje warme heksenthee en heksenklets.

Aanmelden kan via info@lunadea.nl  of thepaganweddingchapel@gmail.com
Er zal voldoende ruimte zijn om ook op de dag zelf spontaan te besluiten om te handfasten.
De kosten voor een handfastingceremonie zijn € 20,- per paar.

 

Oerdrummen

Haal de oermens in je naar boven en drum mee tijdens onze oerdrumsessies. Het is vrij om mee te trommelen, dansen, keelklanken uit te stoten en gek te doen. Alles om de boze geesten weg te jagen en te vieren dat de dagen weer langer worden!

 

De 15e Midwinter Fair op 9 en 10 december in Archeon, met onder andere Willems Kristallijnen Kwiz.
Jij komt toch ook?!

 

Pottenbakster en Romeinse maskers

Op historische wijze wordt de ambacht van het pottenbakken getoond.
Ook zijn er demonstraties Romeinse maskers maken, misschien kun je helpen of een eigen Romeins masker maken?!

 

Hoppah!

“Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, stil te staan wanneer je kijkt en luistert naar een van de meest energieke folkbands van Nederland. HoppaH! bestaat uit een stel zeer ervaren muzikanten. Hun kleurrijke, dansbare muziek steekt af tegen de zwaarmoedige Nederlandstalige teksten van frontman Serge van Laar – relativerende poëzie die hij vol overtuiging en hartstocht brengt.”

 

Doedelzakmuzikant Jaco Koster

Met de Schotse Doedelzak speelt Jaco Koster voor u vele Schotse, Ierse en Keltische tunes. De muziek wisselt sterk; van mooie, ontroerende slow airs, tot aanzwepende jigs en reels. Ook worden er veel bekende vrolijke nummers gespeeld. De muziek neemt je mee op reis naar de Schotse Hooglanden en verder.. Even komen luisteren is zeker de moeite waard!

 

Fiddle ‘N Drum

Folkband Fiddle ’N Drum opent beide dagen het Klooster podium!
De band bestaat uit Herrick, Iris en Martijn. Wanneer zij niet bij een muziek sessie of op straat spelen, brengen zij graag hun muziek ten gehore op het podium. Op de fiddle, bodhrán, gitaar en meer spelen zij een mix van moderne folkpop/rock, Ierse traditionals en Amerikaanse country.

 

Wronghel en Wei

Muziekgezelschap Wronghel en Wei, dat is een veelvoud aan mooie middeleeuwse klankkleuren.

Met 5 personen, wel 20 instrumenten  en meer dan 100 melodieën spelen wij een grote verscheidenheid aan middeleeuwse muziek. Bijvoorbeeld vrolijke liefdesliederen, ingetogen religieuze liedjes, ondeugende drinkliederen en hoofse en volkse dansen.

 

Datura

Middeleeuwse muziek van Datura met o.a. opzwepende dansbare muziek,
drankliederen, ballades, hoofse- en volksmuziek.

 

Hulp gezocht!

Voor de 15de editie van de Midwinter Fair zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de nodige hand- en spandiensten kunnen verrichten om zo de Midwinter Fair nog leuker te maken! Denk aan parkeerbegeleiding, backstagemedewerker, bands begeleiden, bezoekers te woord staan en helpen in de horeca. Er is genoeg te doen! Ben jij de harde werker die wij zoeken? Meld je dan nu aan via midwinterfair@archeon.nl onder vermelding van vrijwillig!

Wat kun je verwachten?
Na je dienst van maximaal 6 uur kun je vrij het park bezoeken, je krijgt consumptiebonnen voor eten en drinken en je kunt zelfs blijven slapen om nog een dag te kunnen genieten van de fair! Als bedankje krijg je twee vrijkaarten voor een bezoek aan Archeon in de zomer.

Wat verwachten wij van jou?
Een hands-on-mentaliteit en een goed humeur!
Kom jij het Midwinter Fair Team versterken?

Standhouders

Tijdens de Midwinter Fair hebben we vele standhouders, bijvoorbeeld Thai Tattoo. Bekijk alle standhouders op https://www.archeon.nl/nl/15de-midwinterfair/indoor-standhouders-markt.html 

Thai Tattoo is een tattoo studio gespecialiseerd in het zetten van Thaise Sak Yant tatoeages. Zij zijn de enige en eerste studio buiten Azië met een zegening om Sak Yant te plaatsen. Tijdens de Midwinter fair zullen zij staan met tassen, shirts en zullen ze persoonlijke mantra’s tekenen en je alles vertellen over Sak Yant tatoeages. Neem een kijkje in hun portfolio en laat je inspireren door de magie van Sak Yant.

 

 

De Antwoordenman

Heeft u een vraag? Misschien heeft de antwoordenman wel een passend antwoord voor u. Gooi met de dobbelsteen voor het aantal antwoorden en verbaas u over de uitkomst. Wie weet zijn de antwoorden wel veel mooier, diepzinniger, saaier, verhelderender, onzinniger, leuker, shockerender, liefdevoller, nietzeggender of speelser  dan je ooit had verwacht! Of de antwoorden ook aansluiten op uw vraag is natuurlijk de vraag en er is maar 1 manier om dat uit te vinden; de antwoordenman ziet u tegemoet.

 

Heraut Kwarts

Ben je verdwaald? Kan je door de trollen het optreden niet meer zien? Wees gerust, want de Heraut Kwarts zal je de weg wijzen. Luister naar zijn luide stem en mis niks van het programma! Hoort hoort en zegt het voort!

 

Mira en Noehcra met de orakels

Zij laten uw handen spreken. Zij geven u inzicht door middel van kruiden en kleuren. Zij weten welke Romeinse goden bij u passen. Zij nemen u mee, naar een vorig leven of naar een andere dimensie! Wat maakt Mira en Noehcra zo bijzonder? Zijn het hun orakels, de kristallen bol, of het handenlezen? Of is het toch hun luisterend oor en invoelend vermogen? 

Kom het ervaren! 

Nieuw en extra: op zondag dromenuitleg! 
Let op, gedane uitspraken bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Bataille met een spectaculaire Arena show

Millennia geleden brachten de Ouden het Pure Kristal naar de planeet Archeon. Het Kristal zorgt voor balans tussen de krachten van het goede en die van het kwade. De Ouden gaven het Kristal in bewaring bij de Mystici, de bewakers van de traditie, en alles wat goed is.

Zo gingen vele eeuwen voorbij. De Elfen, beschermelingen van de Mystici, kenden zorgeloze jaren. Maar buiten het zicht van ieder, broeden de Heksenmeesters op een plan om de Mystici te vernietigen. Op die manier zou er niemand meer zijn om de Elfen te beschermen. De Heksenmeesters zouden dan straffeloos de Elfen kunnen gebruiken voor hun snode daden. Maar bovenal willen zij het Kristal bemachtigen. De Mystici vernietigd, de Elfen een makkelijke (en smakelijke) prooi en het Kristal in hun bezit. Hun verwrongen brein kan aan niets anders meer denken. Nu is de tijd rijp. Nu moeten ze handelen. De Heksenmeesters zullen heersen! Archeon zal vallen!

 

Trolska Polska

Trollen, nimfen, dwergen en reuzen... Wat zijn ze, de fabels die rondzweven, in het woud van onze fantasie?
Met klinkende melodieën en een aanstekelijke energie sleept Trolska Polska jou mee naar een betoverende wereld vol met grappige, sombere, grote en kleine karakters uit de Noorse  fabels en mythologie. Bereid je voor op een intense ervaring wanneer je met Trolska Polska meereist naar het land van mythen en verhalen, het wordt een avontuur!

 

Bingo Chique Chique met Mr. Crystal

Ken je dat? Is de ene band afgelopen, wacht je op de volgende terwijl je kijkt naar stagehands met bouwvakkersdécolleté. Maar niet langer! Mr. Crystal zal tijdens het stemmen van de instrumenten ons vermaken met zijn Bingo Chique Chique! Speel mee, win mooie prijzen en onthoud: valse bingo is een liedje zingen!

 

Sel Fie

Kunstschilder uit Parijs die zichzelf schildert op een zuiver kristallen spiegel. 
“Maak een selfie van uzelf en van Sel Fie, ter herinnering aan dit mooie en blije moment in uw leven”.

   

 

Prins Lapid Lazuli van Obsidanië

Hoort hoort en zegt het voort! Prins Lapid Lazuli van Obsidanië zal ons vervullen van geluk en blijdschap en andere dingen met zijn aanwezigheid tijdens de 15de editie van de Midwinter Fair. Met zijn trouwe onderdanen zal de grote prins zich onder het volk begeven, dus aarzel niet, kom en verwonder je over de pracht en praal van prins Lapid Lazuli van Obsidanië!

Onze medewerkers zijn hard aan hun kostuum aan het werken voor Prins Lapid Lazuli! Heb jij je kostuum al af voor de Midwinterfair? 

 

Meester Willems Kristallijnen Kwiz

Laat je dolkmes of kromzwaard buiten in de nakende kou. Betreed zonder schroom het huis van meester Willem in de Herenstraat. Laat je sombere gedachten achter bij het zwakke licht van zon en maan. Verwonder je dan behoedzaam en voorzichtig over de genezende schittering. Aanschouw de zaken die je niet weet in de diepste krochten van je ziel. Meegegeven door de illustere leermeester Ali ibn Sina uit Isvahan, wie kent hem niet. Waarachtig geduid door de oude meester Hippocrates van Kos. Vervolmaakt door de wijze Galenus van Pergamon.


Origineel schilderij gemaakt door Petar Meseldzija.

 

Parsley

Parsley speelt Keltische muziek op gitaar, Keltische harp, Irish flute, dwarsfluit en whistles.
 
 
 

Kristalelf Blij

De fairy van de toverhazelaar, Blij, vliegt uit als begin december de grillige bloemen zich koesteren in het zachte zonlicht. Blij vangt de adem van het roodborstje en vormt deze bij nachtvorst om tot prachtige kristallen.

Alleen bij kou blijven ze intact. Fairy Blij heeft een wilde opslag en gebruikt zijn energie om met deze wonderlijke lichtvangers uw mooiste momenten voor 2018  te voorspellen. Wie durft? Een kristalorakel voor uw allersprankelendste momenten.  Na ieder orakel schenkt deze wonderlijke fairy u een bijzondere amulet. Blij is aanwezig op de midwinterfair en zijn kristallen werken het best rond de schemering, als de nachtvorst wordt verwelkomt. Maar kom niet te dichtbij met uw adem. De kristallen zouden kunnen smelten en hun werking verliezen…

 

Roofvogelshow

Een spectaculaire roofvogelshow in de Arena van Archeon.

 

Escape Game: Crossroads

Meld je overdag aan bij de assistenten van prof. Dr. Rövers. (let op: vol = vol)
In het middeleeuwse huisje wordt een tentoonstelling opgebouwd, maar een paar objecten zijn spoorloos verdwenen! De assistenten zijn in tijdnood, maar misschien kun jij helpen met het vinden van de objecten! Maak jij de juiste keuze?

 

Vreemde koek en zopie van Geleerd ende Ghenoten

Door een ietwat uit de hand gelopen toverspreuk zijn wij erin geslaagd vloeibare!, ja, je leest het goed, appeltaart te maken. Dit kan u komen proeven in onze herberg. Stukje koek erbij, beetje rare kleur misschien maar evengoed erg lekker. Hierbij kan u nog fijn even rondkijken naar onze kleine maar zeer interessante verzameling rariteiten die wij her en der hebben uitgestald. Als u durft natuurlijk. Tot ziens op de Winterfair!

 

Cauldron

Bezoek de ijskonigin van Archeon Margique in haar ijzige vertrekken en laat jezelf in haar kille gezelschap op foto vereeuwigen.
Larpvereniging Cauldron viert met deze display hun 15de deelname aan de gezellige fair. We zien jou daar toch?

 

Minderbroeders van Archeon

De Minderbroeder van Archeon verzorgen gregoriaanse gezangen, Pelgrimsliederen en loop- en dansliederen uit de Middeleeuwen.

 

''Monsieur Horreur''

Monsieur Horreur is een wel hele chique griezel! Hij is geen vampier, weerwolf of zombie. Nee, het is Monsieur Horreur! Hij sluipt rond, niet opzoek naar slachtoffers, nee hij is opzoek naar nieuwe vrienden! Uit zijn donkere landhuis geslopen spreekt deze rare kwibus niet maar gebruikt hij een wonderlijke mimiek.

 

''Op Grote Voet''

Vanuit de donkere bossen van het Zweedse Zwarte Woud zijn Toelie en zijn vader zomaar de gewone mensenwereld in komen lopen! Deze twee trollen ontdekken de wereld op hun eigen manier, zullen de mensen benaderen met hun trollenbegroeting en proberen de dagelijkse gebruiken van de mens te begrijpen. Verwonderd aanschouwen zij hoe die gekke mensenwezens met elkaar in gesprek gaan en babbelen zelf ook mee… Toelie is een reusachtige trol van bijna 2 meter hoog!

 

Photobooth van Fabled Photography

Een mooi aandenken aan de 15e Midwinter Fair in Archeon! Laat je fotograferen in het Romeinse badhuis door Fabled Photography.

 

Circle J

Circle J serves an explosive brand of folk infused punk – featuring bagpipes, banjo, mandolin, tin whistle and a penchant for mayhem – that is best consumed hot, loud, and washed down with beer. You’ll dance and sweat like a raving mad orc and you’ll be humming shanties well into next week.

 

Bling-Bling-Tarotbar

Maak kennis met waarzegster Marjorie en haar Bling-Bling-Tarotbar.
Met behulp van haar tarotkaarten geeft ze antwoord op al jouw brandende levensvragen.

 

Village of Storyteller

Dit jaar is er weer een straat vol verhalen van o.a. Donderelf en Bastiaan de Zwitser.

Verhalenverteller Philip van der Zee (Donderelf) neemt je mee op reis door de middeleeuwen, naar het begin der tijden, naar vreemde culturen, het binnenste der aarde, andere continenten, naar een tijd van eenvoud, verwondering, sprookjes en legendes.

Bastiaan de Zwitser - Verhalenverteller
Wie van goede verhalen houdt kan hier terecht.
Een nieuw griezelverhaal, een grappige sage of een mooi wintersprookje; hier hoor je ze allemaal.
En wil je zelf ook een klein verhaal vertellen, kom dan zaterdagavond naar de storyjam, het gezelligste vuurtje van de Midwinter fair.

 

 

Professor Rotherham

“Baubles, Balls And Bling”. A history of decorating the Christmas Tree.

Why do we take such pride in draping our trees with such extravagant decorations? What is the origin of these items of beauty and why have they changed over the years?

“Magic And The Stones”.

This talk/workshop will look at how some stones and crystals are said to be infused with magical powers. How did the medieval magicians believe that you could detect poison? Which crystal do you use to have power over your enemies? Is there a stone that can give you power over animals? Let’s look together at the stories of some of these magical wonders and the magicians who used them.

 

Midwinter Wenstempel door Gabslichthuis

Gabslichthuis & haar Elfjes verzorgen een Midwinter Wenstempel (nr. 3) gevuld met Winter Healingsounds vol Winterse Hapi, klankschalen en Tongdrum.
Maak een mooie Rainbow Wens; welke kleurwens is er voor jou dit jaar? een speciale workshop om een Elfenbellenstokje te maken, geschikt voor jong en oud. Winter Healing Sounds klanken hoor je 3 x per dag in deze tempel.

 

Monster Dating Show

Liefde maakt blind, gelukkig maar, want tijdens onze Monster Dating Show heb jij de kans om je zachte kant te laten zien!!! Want zeg nou zelf, ook monsters hebben toch liefde nodig?

 

 

 15e Midwinter Fair, the Crystal Edition 

Deze kristallen versie is er eentje om door een ringetje te halen! Het is de 15de Midwinter Fair en dat beloofd veel! Laat je verwonderen in de winterse wonderlijke straten in de middeleeuwen. In huisjes, hutten, boerderijen is er op fantasievolle wijze invulling gegeven aan deze Midwinte rFair. Er is niets hetzelfde en op elke hoek van de straat is er weer een nieuwe verassing.

Met een indoor Fantasy markt; overdekte markt met bekende en nieuwe stands; Ans Worst, Hannie’s hakhoning, celtic world, het Stripfiguur, Oermoeder, The Fudge Man, Lindashoeden en nog veel meer.

Live Music met in ieder geval, in de Romeinse herberg Rapalje op beide dagen!

Village of Storytellers met heerlijke verhalen bij het knapperend haardvuur met in ieder geval Donderelf. De middeleeuwse straat met o.m. ‘Wortel en Cruydt’ super leuke mini-workshopjes met kruiden en thee en natuurlijk haar speciale love potion.
Professor Rotherham komt natuurlijk met heerlijke verhalen ‘made in England’!

Er komt natuurlijk nog veel meer dus hou ons Laatste Nieuws in de gaten…

 

 

 14de Midwinter Fair op 10 & 11 december in Archeon!

 

Nieuws 13de Midwinter Fair 2015

Programmaboekje staat online!

10 december 2015

Het volledige programma is bekend! Ook zo benieuwd naar het programma? 

Bekijk het programmaboekje

 

Fantastisch verleden - een magische reis door de tijd

3 december 2015

Schrijver en uitgever Saskia Appel neemt de luisteraar mee op een reis door de tijd lang magische hoogtepunten uit de Nederlandse geschiedenis. Aan bod komen onder meer offerrituelen, heksen, duivelbanners en zeemeerminnen.  

 

Het muziekprogramma is bekend!

20 november 2015

Meer info

 

Imagicon 'Weerwolven van Wakkerdam'

18 november 2015

Speciaal voor de Midwinter Fair speelt Imagicon 'Weerwolven van Wakkerdam', maar dan gebaseerd op de karakters van Schijfwereld van Terry Pratchett. Weerwolven van Wakkerdam is een bloedstollend spannend rollenspel, waarbij veel aan de verbeelding van de deelnemers wordt overgelaten. Niemand weet wie er deugt, en wie er een bloeddorstige vijand is. Houd dan het hoofd maar eens koel! Er is geen spelkennis voor nodig om  mee te kunnen doen. Eén spelronde duurt ongeveer 30 minuten en wordt gespeeld door maximaal 15 personen.

 

Dit jaar komt Greenthingz met spannende fantasy quest voor kinderen. 

18 november 2015

Rincewind zal de kinderen rondleiden door Discworld en kennis laten maken met A’Tuin de grote schildpad, de dood die altijd rondwaart in de verhalen. Rincewind zal op een quest gestuurd worden om het daglicht te achterhalen... een mooie opdracht, zo vlak voor midwinter! De kinderen zullen van onschatbare waarde zijn!

 

Ook in het Archeologiehuis zijn lezingen, muziektheater en workshops te volgen.

11 november 2015

Programma in het Romeins Museum:

De magie van het verleden! Jannes de Goochelaar neemt je tijdens deze unieke lezing mee op een tijdreis langs prehistorische sjamanen, Egyptische hof-illusionisten,  Griekse priesters met sjoemelhardware, Romeinse straatgoochelaars en middeleeuwse magiërs.

Muziektheater Nimue met onder andere Gwendolyn die ook in Sheep on the Boat speelt met heerlijke Ierse en Schotse muziek.

Fantastisch verleden met Ruud Borman over ‘kwade tovenarij’ van hekserij beschuldigde vrouwen die met behulp van hallucinerende middelen zoals vliegenzwammen en ergot, daadwerkelijk geloofden dat ze konden vliegen en op reis gingen naar de heksensabbat. Hij legt het verband uit tussen ergot-gebruik door heksen en het gebruik van dit middel in de prehistorie.

Last but not least: professor Rotherham met: Druids. What are druids? Workshop on these magical and mystical figures of history (and the present?). And about Merlin: Is he the old man with the white beard from the legend? Has he ever been a ‘Celtic Freedom Fighter? Come and listen to the story behind the legend. The truth is often stranger than fiction. You might even learn some ancient Welsh!

 

Jury Vertelwedstrijd is bekend!

10 november 2015

De jury van Vertelding, de vertelwedstrijd van de 13de Midwinter Fair, bestaat uit:

 • Bastiaan de Zwitser, verhalenverteller en acteur
 • Jantine van den Bosch, stemactrice en Larpdesigner
 • Roje Wolf, verhalenverteller

Doe jij al mee? Geef je nu op!

 

Life Action Role-Playing voor Kids met Expiatio

6 november 2015

Expiatio zet dit jaar tijdens de 13de Midwinter Fair een spannend fantasy rollenspel op speciaal voor kinderen. Wil jij ook kennismaken met LARP? Doe dan mee en los het mysterie op.

Vroeger leefden in het dorpje Yulak Dar de mensen in harmonie samen met elfen, goblins en dwergen. Ze bedreven samen ambachten, handelden met elkaar, en zaten ‘s avonds gezamenlijk aan de kampvuren. Lange tijd ging dit goed, maar sinds kort is er iets vreemds aan de hand in het dorp. Oogsten mislukken, gereedschappen verdwijnen en er zijn plots wel erg veel mensen ziek.

Met de rust in Yulak Dar is het dan ook snel gedaan. De mensen geven de dwergen de schuld, de dwergen wijzen naar de elfen, en de goblins raken in paniek. Gisteravond klonken er vreemde geluiden uit de bossen in de buurt en enkele dappere inwoners zijn op onderzoek gegaan, maar daarvan is nog niemand teruggekeerd.

Er is dringend hulp nodig, want duidelijk is dat het dorp op deze manier niet lang stand zal houden. Yulak Dar vraagt daarom om jouw hulp. Help hen dit mysterie op te lossen!

  

Sfeervol kamperen

30 oktober 2015

Kom ook kamperen tijdens de 13de Midwinter Fair. Met jouw tent kamperen in het park. Kamperen voor maar €15,00 p.p.p.n. Reserveer nu!

Reserveren via midwinterfair@archeon.nl. Mail ons je naam, adresgegevens, mailadres en data waarop je wilt overnachten. (exclusief entree 13de Midwinter Fair)

Meer informatie

 

Sowulo is er bij!

21 oktober 2015

Een aanwinst voor het muziekprogramma: SOWULO! 
Zij zijn er bij tijdens de 13de Midwinter Fair!
Wie mag er van jouw nog meer niet gemist worden op de 13de Midwinter Fair?

 Laat het ons weten!

 

Pagan Wedding Chapel - Handfasting

20 oktober 2015

Net als vorig jaar is coven Salix aanwezig op de 13de Midwinter Fair. Met informatie over de hekserij in Discworld, maar ook om te handfasten voor een jaar en een dag in de Pagan Wedding Chapel.

Meld je hier aan!

 

Fantasy Speeddaten, meld je nu al aan!

19 oktober 2015

Na het grote succes van vorig jaar kunnen jullie ook dit jaar Fantasy Speeddaten! Loopt de ware voor jou rond op de 13de Midwinter Fair? Wij zoeken voor jou de perfecte blinddate. 

Wil jij je tijd echt goed benutten tijdens jouw bezoek aan de 13de Midwinter Fair? En dus niet te lang in de rij willen staan om je aan te melden voor Fantasy Speeddaten? Voorkom het wachten en vul het aanmeldingsformulier in. 
Na het invullen en versturen van het formulier ontvang je de benodigdheden om jouw aanmelding compleet te maken. Wij gaan voor jou op zoek naar de perfecte match. 

Meld je nu aan!

Tot 12 en 13 december!

 Fantasy Speeddating Crew 2015

Severus Magnus Qupido 
Artis Amor Caecus

“Sometimes it’s better to light a flamethrower than to curse the darkness” 
- Terry Pratchett -

 

Word jij ‘Beste verteller 13de Midwinter Fair 2015’?!

6 oktober 2015

Ben jij een gepassioneerde verteller en wil jij je vertelkunsten laten zien op de 13de Midwinter Fair? Doe mee aan ‘Vertelding’! De spookverhalen vertelwedstrijd op zaterdag 12 december in de Yurt verteltent.

Meld je nu aan!

 

Nieuw dit jaar: Kamperen op het park

24 september 2015

Vrijdag 11 december - Zaterdag 12 december - Zondag 13 december 2015

Wil jij ook niks missen van de 13de Midwinter Fair. Maak jouw bezoek compleet met een overnachting op het park. Reserveer nu voor € 15,00 p.p.p.n.!

Camping informatie

  

Professor Rotherham

7 september 2015

Zoals elk jaar zal ‘Uncle Roly’ twee lezingen geven over verschillende onderwerpen. Waar hij over gaat spreken houden we nog even geheim, maar met zijn droge gevoel voor humor beloven het weer educatieve en vermakelijke praatjes te worden. Heb je een vraag voor Professor Rotherham? Laat het ons weten via Facebook en wellicht kunnen we hem verleiden tot het geven van een antwoord!

 

Rapalje is er ook dit jaar weer bij!

19 augustus 2015

Stiekem zijn wij hier heel erg trots op, dit jaar mogen wij onze vrienden van RAPALJE weer in de armen sluiten! De 13de Midwinter Fair en Rapalje hebben een lange geschiedenis samen, en voor ons is het feest niet compleet als deze mannen er niet zijn. Zij zullen dan ook de knallende afsluiter zijn van de 13de Midwinter Fair, dus als je moe en op bent van de vele activiteiten, workshops en mede, kom dan nog een laatste dansje wagen bij Rapalje!

 

Voorverkoop gaat van start!

6 augustus 2015

De voorverkoop gaat van start! Via de website van Archeon kan je nu kaartjes kopen voor de 13de Midwinter Fair. Hoe eerder je een kaartje koopt, des te meer korting! 

 

Bestel je Early Bird Tickets hier!

 

Thema 13e Midwinter Fair: Discworld!

15 julli 2015

Het thema van de 13e Midwinter Fair is bekend: Discworld! De wereld die de onlangs overleden auteur Terry Pratchett tot leven heeft geroepen in zijn boeken vormt de inspiratie voor de komende Midwinter Fair.

Iedereen die bekend is met de boeken van Pratchett heeft meteen een beeld bij dit thema: een favoriet personage, of passage, citaat of locatie. Deel het met ons! Laat ons weten via e-mail: midwinterfair@archeon.nl of Facebook wat niet mag ontbreken op de komende Midwinter Fair, met als thema: Discworld!

  

 

Terugblik op de 12e Midwinter Fair

15 juli 2015

Welkom! Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast. Lees hierover meer in onze privacy statement