Verteltheater

Verteltheater

De Sprookspreker, Donderelf, Abe de Verteller, Tim Talesman en Bastiaan de Zwitser zijn allemaal van de partij. Oftewel, wederom de beste line-up wat betreft vertellers!


Beluister de pracht verhalen van deze vertellers in het verteltheater!

Programma Zaterdag 7 december Zondag 8 december
11:00 uur Sprookspreker Sprookspreker
11:30 uur Tim Talesman Donderelf
12:00 uur Abe de Verteller Abe de Verteller
12:30 uur Donderelf Tim Talesman
13:00 uur Bastiaan de Zwitser Bastiaan de Zwitser
13:30 uur Tim Talesman Sprookspreker
14:00 uur Abe de Verteller Donderelf
14:30 uur Donderelf Abe de Verteller
15:00 uur Bastiaan de Zwitser Tim Talesman
15:30 uur Tim Talesman Bastiaan de Zwitser
16:00 uur Abe de Verteller Donderelf
16:30 uur Donderelf Abe de Verteller
17:00 uur Bastiaan de Zwitser Tim Talesman
17:30 uur Sprookspreker Bastiaan de Zwitser
18:00 uur Donderelf  
18:30 uur Bastiaan de Zwitser  
19:00 uur Sprookspreker  


Over de vertellers

Bastiaan de Zwitser
Bastiaan de Zwitser is een verteller zoals geen ander. En of dat nou aan zijn betoverende manier van vertellen ligt, of aan die prachtige verhalen die hij tot leven breng, dat is een kwestie van smaak. Maar dat Zwitserse accent, nou, dat kom je zo gauw niet tegen. Dit jaar brengt Bastiaan weer vier pareltjes van verhalen mee. Het duistere verhaal van de Heks van Borth, de Queeste van de heer Gilles de Gamesh, het romantische verhaal van Polle en Lillian en het verhaal wat eigenlijk niet verteld mag worden: De Vloek van Kurt Feusi.

Tim Talesman
Tim Talesman vertelt op talrijke festivals, concerten en andere evenementen. Als bekroonde verhalenverteller heeft hij zich gespecialiseerd in de mythen en sagen van Noordse, Germaanse afkomst, met af en toe een uitstapje in naar de Keltische verhalen. Hij onderscheid zich door in zijn verhaal een herkenbare brug te slaan naar moderne situaties. Uitgeroepen tot jonge verteller van het jaar heeft Tim Talesman het zijn doel gemaakt om zoveel mogelijk verhalen te verzamelen en die wereldwijd in zijn reizen door te geven. Zijn creatieve benadering tot de traditionele verhalen, maken deze antieke verhalen relevant voor modern publiek. Een wereldwijde verhalenverteller die je meevoert op reizen van de verbeelding.

Abe de Verteller
Abe de Verteller vertelt al meer dan 20 jaar, meer dan 350 mythen en sprookjes. Dit doet hij met de passie van een ware verteller! Tijdens de Midwinterfair houdt hij de spoken en heksen op afstand met zijn meest gruizige gruwelverhalen. Uit de verhalen haalt hij zijn inzichten en inspiraties. Hij vertelt verhalen waar en wanneer hij maar kan, want dat is zijn lust en zijn leven. Hij vertelt met expressie en emotie, met hart en handen en met vuur en vlam! 

Donderelf
Muziek en Verteltheater Donderelf heeft nog geen midwinterfair overgeslagen. Dit jaar vertellen we zowel sprookjes al mythen uit de Germaanse en Keltische tradities. Theresia speelt op de Keltische harp en bij twee van de vier verhalen speelt ze een grotere rol met zang en spel. Dat de betovering van het samenspel vergroot. 

  • Ginnungagap, de gapende leegte
  • De Ravenkoning
  • Tam Lin (Schots sprookje) 
  • Wieland de Smid 
Card image cap

Verteltheater

De Sprookspreker, Donderelf, Abe de Verteller, Tim Talesman en Bastiaan de Zwitser zijn allemaal van de partij. Oftewel, wederom de beste line-up wat betreft vertellers!

Lees meer
Verteltheater
Card image cap

Fabela-Rozo

Fabela-Rozo organiseert een cursus zakkenrollen. Heeft u altijd alles al willen weten over de "zakkenrollerij"?

Lees meer
Fabela-Rozo
Card image cap

De wilde jacht

Hoe zit dat nou, met die midwinterfeesten en midwinterhoorns? Onze speelvrouw kan je er alles over vertellen.

Lees meer
De wilde jacht

Volg ons:

© 2019 Archeon, SERA Business Design