Pagan Wedding Chapel

Pagan Wedding Chapel

Ook dit jaar is The Pagan Weddingchapel van Lunadea weer aanwezig. Waar je kan handfasten voor een jaar en een dag.


Bij de Pagan Wedding Chapel kun je je middels een ceremonie laten verbinden met een dierbare. Al voor het 8e jaar zijn we te vinden in de IJzertijd boerderij in Archeon. Ook dit jaar kan je weer bij ons terecht voor een traditionele handfasting voor één jaar en één dag, maar ook voor informatie over hekserij, workshops en andere heksenactiviteiten.

Handfasting betekent ‘het binden van de handen van dierbaren’. Dat kunnen geliefden zijn, familie of beste vrienden. In de ceremonie worden de handen letterlijk gebonden, maar die handeling wordt omkleed met andere symbolieken en ceremonie. Volgens de traditie duurt een handfasting een jaar en een dag, hierna kan een koppel kiezen om de binding te verlengen voor dit leven, voor de eeuwigheid of om de verbintenis te verbreken.

Doordat er in de afgelopen jaren regelmatig een handfasting in populaire tv-series te zien was, zie je dat deze verbintenisceremonie aan populariteit begint te winnen. Ook omdat je met een handfastingceremonie op gevoelsmatig niveau veel meer diepgang geeft aan de verbinding die je aangaat. Het ritueel gaat over de verbinding die je legt, over de liefde die je voelt en de bezegeling van die liefde.
Dus wil je deze editie van Yulefest onvergetelijk maken en willen jij en je geliefde worden gehandfast, kom dan bij langs bij de Pagan Wedding Chapel!

Aanmelden kan via thepaganweddingchapel@gmail.com
Er zal voldoende ruimte zijn om ook tijdens het festival zelf spontaan te besluiten om te handfasten.
De kosten voor een handfastingceremonie zijn € 25,- per paar

Naast de handfastingen kun je bij ons op het pleintje ook terecht met al je vragen over (Traditionele) hekserij!
Bij de vuurplaats zullen heksen van onze groep aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden. Het vuur is gewijd tot Yulevuur doormiddel van een ceremonie die we zodra het park opent zullen uitvoeren. Iedereen die dat wil, mag hierbij aanwezig zijn. De hele dag kun je bij dit heilige vuur samen met ons offers maken. Je mag een kaars aansteken aan het vuur, waardoor je het vuur, licht en warmte mee naar huis kunt nemen om verder te branden tijdens de donkere dagen. Yule staat namelijk symbool voor de geboorte van het licht.

Daarnaast kun je bij ons 2 workshops volgen: roetlezingen (gegeven door Carmen om 13:00 uur) en een workshop over druïdische (gegeven door Peter van Doorn om 15.00 uur).

Card image cap

Gabslichthuis

Gabslichthuis & haar elfjes verzorgen een Magische MidWintertempel.

Lees meer
Gabslichthuis
Card image cap

Pagan Wedding Chapel

Ook dit jaar is The Pagan Weddingchapel van Lunadea weer aanwezig. Waar je kan handfasten voor een jaar en een dag.

Lees meer
Pagan Wedding Chapel
Card image cap

Expiatio

Deze LARP-vereniging is weer van de partij! Kom bij ons langs om spannende activiteiten en avontuur te beleven.

Lees meer
Expiatio

Volg ons:

© 2019 Archeon, SERA Business Design