Lezing: Op weg naar de muur van keizer Hadianus

Lezing: Op weg naar de muur van keizer Hadianus

07-10-2020 - 07-10-2020

Lezing: Op weg naar de muur van keizer Hadianus

Lezing op woensdag 7 oktober in het Archeologiehuis. Aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur,  (het museum bij de ingang van Archeon, Archeonlaan 1)
In samenwerking met Museumpark Archeon nodigt de V.V.v.A. u uit voor een interessante lezing door Drs. Claudia Vandepoel.

  

 “Op weg naar de muur van keizer Hadianus”
Reizen en koken langs de Romeinse Limes

Inhoud van de lezing
Deze lezing gaat over het tweede Romeinse kookboek boek van Claudia Vandepoel, we reizen mee met een neef van Keizer Hadrianus die langs de Limes, over de Rijn, vaart en op weg is naar Hadrians Wall. Zo ontdekken we het landschap en de culinaire eigenaardigheden van het leven en reizen rond 129 A.D. Tijdens de Lezing worden verschillende aspecten van de reis zoals reizen met een platbodem (Zwammerdam 2) en met een liburna (een galei van de Classica Germanica) besproken en zien we verschillende steden zoals Forum Hadriani en Londinium.

Over de spreker
Op 1 januari 2006 heeft de spreker het bijzondere cateringbedrijf De Historische Keuken opgericht. Claudia Vandepoel is opgeleid als Museumkundige, en gespecialiseerd in de archeologie. Vanuit haar kookervaring en inzichten werkt ze al ruim 15 jaar op aanvraag en geeft lezingen en proeverijen en kooklessen. Ook reconstrueert ze historische gerechten. Haar man, Okke Dorenbos is archeo-botanicus. Ook houdt ik me veel bezig met het testen van historische kooktechnieken.

De toegang tot de lezingen van de V.V.v.A is gratis, voor consumpties wordt een kleine vergoeding gevraagd. Meld je hier aan.

Meer lezen?

 • 21-12-2019
  Wintertentoonstelling 'Ubi est.. Spartacus'
 • 06-02-2020
  Voorjaarsvakantie
 • 19-02-2020
  Keukengeheimen
 • 04-03-2020
  Lezing: Wolven en slakken op de Veluwe

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2020 Archeon, SERA Business Design