Dagprogramma

Dagprogramma


 

Zaterdag 25 en zondag 26 januari is Archeon even gesloten.

zaterdag 1 en zondag 2 februari is Archeon weer geopend met Winterbivak Napoleon!


Archeon opent de poorten voor ‘Vier de Winter’ in Archeon. Tijdens 'Vier de Winter' is er volop vermaak en vertier in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen.

Op het park zijn vele activiteiten waar jong en oud aan mee kan doen. Voor kinderen is er een speciale activiteitenpas* om mee te doen bij een aantal activiteiten en gelijk een souvenir voor thuis: 

Prehistorie open van 11.00 tot 16.00 Activiteiten: schminken, kei trekken, broodje bakken*, vuur maken Rondleiding start 11:30 en 14:00 uur

Romeinse tijd open van 12.00 tot 17.00

Activiteiten: fibula maken*, Romeinse helm*, exerceren, Romeinse arm massage Rondleiding start 12:30 en 14:30 uur

Middeleeuwen open van 11.00 tot 17.00

Activiteiten: boogschieten, zwaardvechten, vilten*, kaarsje maken* Rondleiding start 13:30 en 15:00 uur
  *op vertoon van de activiteitenpas (verkrijgbaar bij de entree)  


Goochelshow Geheim in het Klooster
Vanaf de kerstvakantie is Jannes de Goochelaar een graag geziene gast in Gravendam. De bakker, de smid en de weefster kijken graag naar de betoverende goocheltrucs van Jannes. Elfengoud, magische speelkaarten, geheimzinnige potjes… het lijkt wel toverij en niet iedereen in Gravendam houdt van magie! De broeders vinden dat getover maar niks en precies dáár in hún klooster gaat Jannes stiekem voor jullie optreden! Dus sluip stilletjes het klooster in en kom kijken naar dez show vol humor en… middeleeuwse magie!
De Voorstellingen starten om 13:00 en 15:00 uur. 

Tentoonstelling "Ubi est... Spartacus"
‘Waar is.. Spartacus!’. Ontdek de legende van Spartacus in deze bijzondere tentoonstelling in het verwarmde badhuis in Archeon.

Archeologiehuis Zuid-Holland en Romeins Museum
Bezoek het Romeins Museum met de geschiedenis van Zuid-Holland, mooie films en veel vondsten. Bezoek nu ook de tentoonstelling "Eerste eeuwen van Holland" over het ontstaan en de geschiedenis van de Graafschap Holland!

Restauratiewerf Expeditie Zwammerdam
Bekijk de restauratie van de Zwammerdamschepen. Dit schip is opgegraven in 1974 in Zwammerdam en wordt gerestaureerd in de Romeinse Restauratiewerf op Archeon. Het eerste schip is bijna helemaal klaar en nu gaan de andere schepen gerestaureerd worden. 

Restaurants
Pannenkoekenhuis Het Klooster geopend van 11:00 - 19:00 uur
Heerlijke middeleeuwse pannenkoeken met ingrediënten uit het Groene Hart.

Romeinse Herberg & Pizza & Pollo is vandaag gesloten.


Archeon Quest
Doe mee aan de nieuwe actieve speurtocht waarin jij tegen andere spelers strijdt om roemies en je vrijheid! Download de app via www.flavour.nl/producten/echoes/ en speel gratis mee!

Verhalen van Archeon
Audiotour door de prehistorie en de Romeinse tijd en middeleeuwen. De audiotour is een aanvulling op je bezoek aan Archeon! De tour is verkrijgbaar voor Apple, Windows en Android. Download hem voorafgaand aan je bezoek: https://izi.travel/nl/search/archeon

Volg ons op social media:

© 2020 Archeon, SERA Business Design