Dagprogramma

Dagprogramma


Wegens de huidige maatregelen is Archeon tijdelijk gesloten. 

Wij houden u op de hoogte van onze heropening, wanneer de situatie het toe laat en hopen u snel weer met het volgende programma te mogen verwelkomen! 

Prehistorie 
Kei trekken, vuur maken, armbandje twijnen*
Romeinse tijd
Exerceren, fibula maken*, badhuisrondleiding
Middeleeuwen 
Zwaardvechten, boogschieten, vilten*, kaarsje maken*
*Activiteiten alleen met de activiteitenpas

Archeologiehuis Zuid-Holland en Romeins Museum
Bezoek het Romeins Museum met de geschiedenis van Zuid-Holland, mooie films en veel vondsten.

Bekijk ook de tentoonstelling “Keukengeheimen van alle tijden” in het archeologiehuis op de eerste verdieping. Leer wat de mensen aten van de prehistorie tot en met de 19e eeuw en hoe zij dat klaar maakten. 

Restauratiewerf Expeditie Zwammerdam
Bekijk de restauratie van de Zwammerdamschepen. Dit schip is opgegraven in 1974 in Zwammerdam en wordt gerestaureerd in de Romeinse Restauratiewerf op Archeon. Het eerste schip, De Zwammerdam 2, is helemaal klaar en nu worden de voorbereidingen getroffen voor de Zwammerdam 6. 

De restaurants
Restaurants in Archeon zijn gesloten. Wel is het mogelijk om te genieten van take-away gerechten. Op ons park zijn vrij toegangelijke zitplaatsen en picknicktafels waaraan je kunt plaatsnemen. 

Archeon Quest
Doe mee aan de nieuwe actieve speurtocht waarin jij tegen andere spelers strijdt om roemies en je vrijheid! Download de app via www.flavour.nl/producten/echoes/ en speel gratis mee!

Verhalen van Archeon
Audiotour door de prehistorie en de Romeinse tijd en middeleeuwen. De audiotour is een aanvulling op je bezoek aan Archeon! De tour is verkrijgbaar voor Apple, Windows en Android. Download hem voorafgaand aan je bezoek: https://izi.travel/nl/search/archeon

P4_prehistorie.jpg

WAPENKAMER RIDDER (1 van 1).jpg

OpeningMuseum_RB_0953 klein.jpg

_HAN3348.jpg

 

 

Volg ons op social media:

© 2021 Archeon, SERA Business Design