Dagprogramma

Dagprogramma


In de Voorjaarsvakantie geopend van 19 februari t/m 1 maart 
(24 februari gesloten)


Op het park zijn vele activiteiten waar jong en oud aan mee kan doen. Voor kinderen is er een speciale activiteitenpas* om mee te doen bij een aantal activiteiten en gelijk een souvenir voor thuis: 

Prehistorie 
open van 11.00 tot 16.00
Activiteiten: schminken, kei trekken, broodje bakken*, vuur maken
Romeinse tijd 
open van 12.00 tot 17.00
Activiteiten: fibula maken*, Romeinse helm*, exerceren, Romeinse arm massage
Middeleeuwen 
open van 11.00 tot 17.00
Activiteiten: boogschieten, zwaardvechten, vilten*, kaarsje maken*

 


Archeon opent de poorten voor ‘Vier het voorjaar in Archeon. Er is volop vermaak en vertier in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen.

Goochelshow Geheim in het Klooster
Jannes de Goochelaar een graag geziene gast in Gravendam. De bakker, de smid en de weefster kijken graag naar de betoverende goocheltrucs van Jannes. Elfengoud, magische speelkaarten, geheimzinnige potjes… het lijkt wel toverij en niet iedereen in Gravendam houdt van magie! De broeders vinden dat getover maar niks en precies dáár in hún klooster gaat Jannes stiekem voor jullie optreden! Dus sluip stilletjes het klooster in en kom kijken naar dez show vol humor en… middeleeuwse magie!

Tentoonstelling "Ubi est... Spartacus"
‘Waar is.. Spartacus!’. Ontdek de legende van Spartacus in deze bijzondere tentoonstelling in het verwarmde badhuis in Archeon.

Archeologiehuis Zuid-Holland en Romeins Museum
Bezoek het Romeins Museum met de geschiedenis van Zuid-Holland, mooie films en veel vondsten. Bezoek nu ook de tentoonstelling "Keukengeheimen van alle tijden" en leer wat mensen aten en hoe zij dat klaar maakten van de prehistorie tot en met de 19e eeuw.

Restauratiewerf Expeditie Zwammerdam
Bekijk de restauratie van de Zwammerdamschepen. Dit schip is opgegraven in 1974 in Zwammerdam en wordt gerestaureerd in de Romeinse Restauratiewerf op Archeon. Het eerste schip is bijna helemaal klaar en nu gaan de andere schepen gerestaureerd worden. 

Restaurants

Pannenkoekenhuis Het Klooster Geopend van 11:00 tot 19:00 uur 
Romeinse Herberg  Geopend van 11:00 tot 17:00 uur

Archeon Quest
Doe mee aan de nieuwe actieve speurtocht waarin jij tegen andere spelers strijdt om roemies en je vrijheid! Download de app via www.flavour.nl/producten/echoes/ en speel gratis mee!

Verhalen van Archeon
Audiotour door de prehistorie en de Romeinse tijd en middeleeuwen. De audiotour is een aanvulling op je bezoek aan Archeon! De tour is verkrijgbaar voor Apple, Windows en Android. Download hem voorafgaand aan je bezoek: https://izi.travel/nl/search/archeon

Volg ons op social media:

© 2020 Archeon, SERA Business Design