Archeon voorlopig gesloten

Archeon voorlopig gesloten


Museumpark Archeon is gesloten van 13 maart tot 1 juni

Archeon is van 13 maart tot 1 juni voorlopig gesloten vanwege de overheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus. Wij volgen hierin de richtlijnen van de Museumvereniging en het RIVM.  

Schoolbezoek, evenement of rondleiding 
Heeft u in deze periode een schoolbezoek, evenement of een rondleiding gepland in Museumpark Archeon? Alle partijen met een evenement in deze periode in het museum worden door ons individueel benaderd.

Klik hier voor meer informatie over de aanvullende maatregelen en veelgestelde vragen

 

Zie hieronder het dagprogramma vanaf dinsdag 2 juni

Op het park zijn vele activiteiten waar jong en oud aan mee kan doen. Voor kinderen is er een speciale activiteitenpas* om mee te doen bij een aantal activiteiten en gelijk een souvenir voor thuis: 

Prehistorie 
open van 10.00 tot 16.00
Activiteiten: schminken, kei trekken, broodje bakken*, vuur maken
Romeinse tijd 
open van 10.00 tot 17.00
Activiteiten: fibula maken*, Romeinse helm*, exerceren, Romeinse arm massage
Middeleeuwen 
open van 10.00 tot 17.00
Activiteiten: boogschieten, zwaardvechten, vilten*, kaarsje maken*

 

Archeologiehuis Zuid-Holland en Romeins Museum
Bezoek het Romeins Museum met de geschiedenis van Zuid-Holland, mooie films en veel vondsten. Bezoek nu ook de tentoonstelling "Keukengeheimen van alle tijden" en leer wat mensen aten en hoe zij dat klaar maakten van de prehistorie tot en met de 19e eeuw.

Restauratiewerf Expeditie Zwammerdam
Bekijk de restauratie van de Zwammerdamschepen. Dit schip is opgegraven in 1974 in Zwammerdam en wordt gerestaureerd in de Romeinse Restauratiewerf op Archeon. Het eerste schip is bijna helemaal klaar en nu gaan de andere schepen gerestaureerd worden. 

Restaurants

Pannenkoekenhuis Het Klooster Gesloten
Romeinse Herberg  Geopend van 10:00 tot 17:00 uur


Archeon Quest
Doe mee aan de nieuwe actieve speurtocht waarin jij tegen andere spelers strijdt om roemies en je vrijheid! Download de app via www.flavour.nl/producten/echoes/ en speel gratis mee!

Verhalen van Archeon
Audiotour door de prehistorie en de Romeinse tijd en middeleeuwen. De audiotour is een aanvulling op je bezoek aan Archeon! De tour is verkrijgbaar voor Apple, Windows en Android. Download hem voorafgaand aan je bezoek: https://izi.travel/nl/search/archeon

Volg ons op social media:

© 2020 Archeon, SERA Business Design