Vier de Winter

Vier de Winter

Vier de Winter in Archeon

Zaterdag 16, 17, 23 december 2017 t/m zondag 7 januari, 13 en 14 januari 2018.

Archeon opent de poorten voor ‘Vier de Winter’ in Archeon. Het park is omgetoverd tot een Hollandse Winter Wereld. De eerste sneeuw is al gevallen. In het middeleeuwse stadje Gravendam en in Dorestad zijn de bomen en huizen gehuld onder een witte laag sneeuw. Tijdens 'Vier de Winter' is er volop vermaak en vertier in de prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen.

Alle 43 gebouwen, boerderijen en hutten in Archeon worden bewoond door de bewoners en zijn geheel voor de winters ingericht. Het haardvuur knappert en het is er heerlijk warm. De bronsgieter is druk in de weer met het gieten van bronzen voorwerpen. Bij de eerste boeren, de hunebedbouwers en de jagers is men volop bezig met vuursteen bewerken en vuurmaken. 

In de middeleeuwen is het een drukte van belang. Het is er winter en er is veel werk in huis. De smid, de bakker en de wever laten hun ambacht graag zien. Er worden broodjes en wafeltjes gebakken en je kunt vilten armbandjes maken. Op de markt laat de vuurspuwer zijn kunsten zien en de zwaardvechter leert je verschillende technieken met het zwaard.

IJsbaan

Ook dit jaar ligt de ijsbaan er spiegelglad bij voor een heerlijke schaatsrit. Natuurlijk mag de warme chocomel na afloop niet ontbreken. Tot besluit is de gezellige fakkeloptocht. In het middeleeuwse Klooster en de Romeinse herberg worden heerlijke winterse gerechten geserveerd. Beleef een complete winterse dag uit, terug in de tijd!

Geheim in het Klooster

Jannes de Goochelaar is een graag geziene gast in Gravendam. De bakker, de smid en de weefster kijken graag naar de betoverende goocheltrucs van Jannes.

Elfengoud, magische speelkaarten, geheimzinnige potjes… het lijkt wel toverij en niet iedereen in Gravendam houdt van magie! De broeders vinden dat getover maar niks en precies dáár in hún klooster gaat Jannes stiekem voor jullie optreden! Dus sluip stilletjes het klooster in en kom kijken naar deze show vol humor en… middeleeuwse magie!

Een unieke Archeon productie door Jannes de Goochelaar

Openingstijden & Tarieven

Zaterdag 16, 17, 23 december 2017 t/m zondag 7 januari, 13 en 14 januari 2018, dagelijks geopend van 11.00 - 17.00 uur.

Entree kinderen t/m 3 jaar Gratis
Entree kinderen 4 t/m 9 jaar € 18,40 (online € 17,40)
Entree vanaf 10 jaar € 19,90 (online € 18,90)
Entree 65+ € 18,40 (online € 17,40)
Familiekaart (2 volw. & 2 kind) € 73,40 (online € 70,40)
Familiekaart (4 volw.) € 75,90 (online € 73,60)
Museumkaarthouders Gratis op vertoon van Museumkaart
Bovenstaande tarieven incl. entree schaatsbaan
 
Parkeren €  6,95
Schaatshuur €  5,00 per paar


Als Alphenaar kun je ook alleen komen schaatsen

Entree schaatsbaan                  €  6,50 p.p.
Museumkaarthouders Gratis op vertoon van Museumkaart
Schaatshuur €  5,00 per paar
Borg bezoek park € 10,00 p.p.
Bovenstaande tarieven op basis van 2 uur schaatsen. U kunt ook langer blijven en het park bezoeken, de borg wordt dan in rekening gebracht. 


a SERA business design