Pinksterweekend

Pinksterweekend

31-05-2020 - 01-06-2020

Pinksterweekend

Geopend vanaf 8.00 uur tot 17.00 uur

Dit Pinksterweekend is er weer van alles te beleven in Museumpark Archeon. Volg de aangegeven route (tijdlijn) door het park en beleef de geschiedenis van Nederland. De reis begint in het mesolithicum waar je kunt boomstamkanovaren. Daarna ga je naar de eerste boeren waar je leert over de landbouw en een armbandje kunnen twijnen. Vervolgens door naar de brons- en ijzertijd, waar diverse gereedschappen van vroeger worden getoond.

In de Romeinse tijd breng je een bezoek aan het badhuis, de kruidentuin en de tempel van Nehalennia. Je kunt een fibula (Romeinse mantelspeld) maken en mee marcheren in het Romeins legioen. Om 13.30 of 15.30 uur is het spectaculaire gladiatorengevecht in de arena.

Tot slot een bezoek aan Gravendam, het middeleeuwse stadje. Hier worden de ambachten getoond en kun je vilten, zwaardvechten, boogschieten en een kaarsje van bijenwas maken. De minderbroeders zingen normaal Gregoriaanse liederen in het middeleeuwse Klooster. Dit Pinksterweekend is er een kleine tentoonstelling ingericht waar je kunt luisteren naar de liederen van de broeders en onder andere het mooie verluchte zangboek kunnen bewonderen.

Pinksterlunch 1 juni 
Maandag 1 juni is er een heerlijke Pinksterlunch inclusief gratis entree tot het park. De Pinksterlunch begint om 12.00 uur en eindigt om circa 14.00 uur. Wij houden rekening met de maatregelen van het RIVM en organiseren de brunch op 1,5 meter afstand en plaatsen enkel mensen uit hetzelfde huishouden aan een tafel. Voorafgaand en na de lunch is er gelegenheid voor een bezoek aan het park.

Reserveer Pinksterlunch

Pinkster Picknick in het park
Genieten van een gezellig ontbijt met het gezin. Voor de vroege vogels hebben we al om 08:00 uur een speciale rondleiding in de natuur van Archeon en om 09:00 uur staat de ontbijt picknickmand voor u klaar. Ook is het mogelijk om een lunch picknick of een Romeinse borrelmand te bestellen.

Reserveer Ontbijt Picknickmand

Wil je deelnemen aan de rondleiding voor vroege vogels reserveer dan hier jouw bezoek om 8.00 uur op en neem de reservering en je entreekaarten mee naar de entree.

Gratis entree met de Museumkaart

Meer lezen?

 • 24-12-2022
  Tentoonstelling: Wereld vol Goden
 • 07-02-2023
  Online lezing: door Dean Mepschen
 • 12-02-2023
  Valentijnsbrunch
 • 26-02-2023
  Voorjaarsbrunch

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2023 Archeon, SERA Business Design