Lezing: Maarten van Rossum

Lezing: Maarten van Rossum

14-06-2016 - 14-06-2016

Lezing: Maarten van Rossum

Datum: 14 juni 2016 19:15 – 23.00 uur Locatie: Romeinse herberg in Archeon (beperkt aantal plaatsen, wees er tijdig bij!)

Vanwege het 20-jarig bestaan van de Vrienden van Archeon heeft het bestuur een zeer speciale lezing kunnen regelen. Professor Maarten van Rossem, o.a. bekend van zijn vele boeken is bereid gevonden om op 14 juni a.s. een unieke lezing voor de Vrienden houden over zijn nieuwste boek: Het einde van het Romeinse Rijk. (Prijs 12,99 euro)

Registratie en betaling vooraf zijn verplicht.

Er is beperkt ruimte, dus wees er snel bij! U kunt uw betaling vóóraf overmaken aan naar de “Vrienden van Archeon”, rekeningnummer NL35INGB0004921170 onder vermelding van aantal aanwezigen voor lezing Maarten van Rossem, uw lidmaatschapnummer (of nieuw lid) en of u een boek wenst aan te schaffen. Aanmelden tot uiterlijk 10 juni a.s. via http://vrienden-archeon.nl/lezing-maarten-van-rossem

                                                 het einde van het romeinse rijk maarten van rossem boek cover 9789046819081 (winkelwaarde 12,99 euro)

Maarten van Rossem staat bekend om zijn cynisme en droge humor en schroomt niet om voor zijn mening uit te komen, maar wordt door vriend en vijand ook geroemd om zijn kennis. Dat belooft een pittige en onderhoudende avond! Zoals Maarten van Rossem is er geen tweede. Niemand in spraakmakend Nederland wekt zoveel enthousiasme, bewondering en ook irritatie op als de historicus met zijn eeuwige zwarte trui.   

Maarten van Rossem is niet alleen Nederlands bekendste historicus, schrijver, en Amerikadeskundige, hij is ook een veelgevraagd commentator op radio en televisie. Regelmatig is Maarten van Rossem te zien in programma’s als De Wereld Draait Door en Pauw/Jinek. In 1996 werd Maarten bijzonder hoogleraar moderne geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

Uitgepraat is van Rossem ook nog lang niet. Televisie is het medium dat hem als Nederlandse bekendheid lanceerde. Maarten houdt van televisie en televisie houdt van hem. Naast de vele verschijningen in diverse praatprogramma's treedt Maarten als vast en enig jurylid van de NCRV-quiz De Slimste Mens, een regelrechte kijkcijfer hit. Tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne van 2012 reisde Maarten voor het EO-programma Van Rossem for President met een campagnecamper dwars door de Verenigde Staten.

Haasbeeklogoboekhandel 

Speciaal programma voor 14 juni

Het bestuur is zeer verheugd om deze avond met Maarten van Rossem aan u te kunnen aanbieden tegen een vriendelijke entreeprijs. Wij hanteren daarmee eenmalig de volgende deelnametarieven:

 •   10 euro voor VVvA leden en personeel Archeon, Entree voor de avond, inclusief 1 kopje koffie/thee bij aankomst
    - Indien met aanschaf van het boek "Het einde van het Romeinse rijk", totaal 22,99 euro
 •   20 euro voor niet-VVvA leden, Entree voor de avond, inclusief 1 kopje koffie/thee bij aankomst
   - Indien met aanschaf van het boek "Het einde van het Romeinse rijk", totaal 32,99 euro

Indien men bij inschrijving vóóraf meteen ook lid wordt van VVvA voor 1 jaar (t.b.v. 20 euro) wordt de korting direct verrekend. Totaal wordt dan 30 euro, inclusief lidmaatschap en toegang. (excl. boek).

Uw deelname steunt Archeon. Een belangrijk deel van de opbrengst zal besteed worden aan een van de restauratieprojecten in Archeon waarmee VVvA het cultureel erfgoed wil behouden.

   - 19.15 uur              registratie en ontvangst met kopje koffie of thee
   - 20.00 uur             aanvang lezing Prof. Maarten van Rossem

      Deel I : Het einde van het Romeinse Rijk en welke lessen wij daarvan kunnen leren
      Deel II: De hedendaagse wereld: wie zijn de hedendaagse Romeinen en wat zijn hun invloeden

   - 22.00-23.00 uur   napraten, borrel en boeken signeren

N.b. consumpties buiten de koffie/thee bij aankomst zijn voor eigen rekening.

Romeinse Rijk

 Aanmelden

Meer lezen?

 • 24-12-2022
  Tentoonstelling: Wereld vol Goden
 • 12-02-2023
  Valentijnsbrunch
 • 26-02-2023
  Voorjaarsbrunch
 • 05-03-2023
  Zondagsbrunch

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2023 Archeon, SERA Business Design