Lezing: De Lynx van Alphen aan den Rijn

Lezing: De Lynx van Alphen aan den Rijn

12-04-2022 - 12-04-2022

Lezing: De Lynx van Alphen aan den Rijn

Lezing op dinsdag 12 april 2022, aanvang 20:00 uur
Wetenschap wordt tegenwoordig multidisciplinair benaderd – ons onderzoek is daar een duidelijk voorbeeld van. We zullen laten zien hoe moleculaire methoden werken en hoe we met deze instrumenten een antwoord kunnen geven op archeologische vraagstukken. Vanzelfsprekend wordt de studie van de lynx toegelicht en soortgelijk onderzoek verricht in andere labs, en er zullen ook een paar voorbeelden voorbij komen van analyses van oude / fossiele materialen.

Over de sprekers
Ivo Horn is sinds 1992 afgestudeerd moleculair bioloog en promoveerde in 1997 in de biochemie. Na nog enige omzwervingen in binnen- en buitenland startte hij in 2001 zijn werkzaamheden voor hogeschool Leiden – forenzend vanuit zijn woonplaats Alphen aan den Rijn. Via dit werk kreeg hij de mogelijkheid onderzoek te doen voor Naturalis Biodiversity Center met een focus op paleontologie en bioarcheologie. In 2022 startte hij, naast het werk voor de hogeschool, als zelfstandige op het gebied van wetenschappelijk schrijven en onderwijs.

Dr. Chiara Cavallo is docent aan het Universiteit van Amsterdams, waar ze verschillende cursussen doceert over onderwerpen en methodologie van zoöarcheologie, de studie van dierlijke resten die zijn gevonden bij archeologische opgravingen. Ze studeerde archeologie aan de Universiteit van Turijn en specialiseerde zich in zoöarcheologie aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze promoveerde op de laat-neolithische overlevingsstrategieën in het noorden van Syrië.

Lezing lynx.jpg

Meer lezen?

 • 24-12-2022
  Tentoonstelling: Wereld vol Goden
 • 07-02-2023
  Online lezing: door Dean Mepschen
 • 12-02-2023
  Valentijnsbrunch
 • 26-02-2023
  Voorjaarsbrunch

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2023 Archeon, SERA Business Design