Herfstvakantie in Archeon

Herfstvakantie in Archeon

23-10-2022 - 30-10-2022

Herfstvakantie in Archeon

Herfstvakantie vol activiteiten in Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn

De Museumkidsweek valt precies in de herfstvakantie wat betekent dat Archeon extra veel leuke activiteiten op de planning heeft staan voor kinderen. Elk jaar kunnen kinderen t/m 12 jaar hun leukste KidsProof musea kiezen en hierop stemmen. Ze maken dan kans op een verassingspakket of een Museumkidskaart. Kinderen kunnen hieraan meedoen t/m 30 oktober via www.museumkidsweek.nl

Activiteiten
Tijdens de herfstvakantie zijn er vele activiteiten in de prehistorie, bij de Romeinen en in de middeleeuwen. Doe mee met vuur maken, word een echte Romein en onderga het exerceren. Bezoek het Romeinse Badhuis en geniet van een Romeinse massage. Volop activiteiten met zwaardvechten, boogschieten en kijk zeker even rond bij de ambachten. Bij de Romeinen worden de Zwammerdamschepen gerestaureerd. Dagelijks wordt de dag afgesloten met een spectaculaire Gladiatorenshow in de Arena.

Nieuw VR experience
In het Triclinium, de Romeinse eetzaal, kun je meedoen aan een echte VR-experience. Kijk maar mee hoe dit allemaal werkte in de Romeinse tijd. Heerlijk aanliggen en genieten van lekker eten. 

Op bezoek bij smeden - 29 en 30 oktober
Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober is het 'smeedweekend’ in Archeon. Bezoekers kunnen meekijken bij de vuursteensmid, de bronsgieter, de ijzermakers en de "gewone” smid, die in dit weekend helemaal in de belangstelling staan. Ontdek hoe van oer, erts het ijzer wordt gemaakt.
Van vuursteen werden scherpe voorwerpen gemaakt, zoals messen, bijlen en dissels. Later werden deze voorwerpen gemaakt van brons en daarna van ijzer en staal door smeden. Ook worden demonstraties gegeven met tin en zilver.  Altijd al willen weten waarom je het ijzer moet smeden als het heet is? Doe dan mee met de speciale workshop ijzer smeden in de middeleeuwen waar kinderen leren hoe je ijzer moet smeden.  

abcexerceren.jpg

aMesolithicum-Kanovaren.jpg

P18_middeleeuwen.jpg

Meer lezen?

 • 26-03-2023
  Zondagsbrunch
 • 31-03-2023
  Nationale Museumweek
 • 02-04-2023
  Palmpasenprocessie
 • 07-04-2023
  Goede Vrijdag

Impressie

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2023 Archeon, SERA Business Design