Laatste Nieuws

Laatste Nieuws

Heraut Kwarts

Niks missen tijdens de Midwinter Fair? Luister dan naar de omroepen van Heraut Kwarts.

 

Mira en Noehcra met de orakels

Zij laten uw handen spreken. Zij geven u inzicht door middel van kruiden en kleuren. Zij weten welke Romeinse goden bij u passen. Zij nemen u mee, naar een vorig leven of naar een andere dimensie! Wat maakt Mira en Noehcra zo bijzonder? Zijn het hun orakels, de kristallen bol, of het handenlezen? Of is het toch hun luisterend oor en invoelend vermogen? 

Kom het ervaren! 

Nieuw en extra: op zondag dromenuitleg! 
Let op, gedane uitspraken bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Bataille met een spectaculaire Arena show

Millennia geleden brachten de Ouden het Pure Kristal naar de planeet Archeon. Het Kristal zorgt voor balans tussen de krachten van het goede en die van het kwade. De Ouden gaven het Kristal in bewaring bij de urRu, de bewakers van de traditie, en alles wat goed is. Zo gingen vele eeuwen voorbij. De Gelflings, beschermelingen van de urRu, kenden zorgeloze jaren. Maar buiten het zicht van ieder, broeden de Skeksis op een plan om de urRu te vernietigen. Op die manier zou er niemand meer zijn om de Gelflings te beschermen. De Skeksis zouden dan straffeloos de Gelflings kunnen gebruiken voor hun snode daden. Maar bovenal willen zij het Kristal bemachtigen. De urRu vernietigd, de Gelflings een makkelijke (en smakelijke) prooi en het Kristal in hun bezit. Hun verwrongen brein kon aan niets anders meer denken. Nu was de tijd rijp. Nu moeten ze handelen. De Skeksis zullen heersen! Archeon zal vallen!

 

Trolska Polska

Trollen, nimfen, dwergen en reuzen... Wat zijn ze, de fabels die rondzweven, in het woud van onze fantasie?
Met klinkende melodieën en een aanstekelijke energie sleept Trolska Polska jou mee naar een betoverende wereld vol met grappige, sombere, grote en kleine karakters uit de Noorse  fabels en mythologie. Bereid je voor op een intense ervaring wanneer je met Trolska Polska meereist naar het land van mythen en verhalen, het wordt een avontuur!

 

Bingo Chique Chique met Mr. Crystal

Ken je dat? Is de ene band afgelopen, wacht je op de volgende terwijl je kijkt naar stagehands met bouwvakkersdécolleté. Maar niet langer! Mr. Crystal zal tijdens het stemmen van de instrumenten ons vermaken met zijn Bingo Chique Chique! Speel mee, win mooie prijzen en onthoud: valse bingo is een liedje zingen!

 

Sel Fie

Kunstschilder uit Parijs die zichzelf schildert op een zuiver kristallen spiegel. 
“Maak een selfie van uzelf en van Sel Fie, ter herinnering aan dit mooie en blije moment in uw leven”.

   

 

Prins Lapid Lazuli van Obsidanië

Hoort hoort en zegt het voort! Prins Lapid Lazuli van Obsidanië zal ons vervullen van geluk en blijdschap en andere dingen met zijn aanwezigheid tijdens de 15de editie van de Midwinter Fair. Met zijn trouwe onderdanen zal de grote prins zich onder het volk begeven, dus aarzel niet, kom en verwonder je over de pracht en praal van prins Lapid Lazuli van Obsidanië!

Onze medewerkers zijn hard aan hun kostuum aan het werken voor Prins Lapid Lazuli! Heb jij je kostuum al af voor de Midwinterfair? 

 

Meester Willems Kristallijnen Kwiz

Laat je dolkmes of kromzwaard buiten in de nakende kou. Betreed zonder schroom het huis van meester Willem in de Herenstraat. Laat je sombere gedachten achter bij het zwakke licht van zon en maan. Verwonder je dan behoedzaam en voorzichtig over de genezende schittering. Aanschouw de zaken die je niet weet in de diepste krochten van je ziel. Meegegeven door de illustere leermeester Ali ibn Sina uit Isvahan, wie kent hem niet. Waarachtig geduid door de oude meester Hippocrates van Kos. Vervolmaakt door de wijze Galenus van Pergamon.


Origineel schilderij gemaakt door Petar Meseldzija.

 

Parsley

Parsley speelt Keltische muziek op gitaar, Keltische harp, Irish flute, dwarsfluit en whistles.
 
 
 

Kristalelf Blij

De fairy van de toverhazelaar, Blij, vliegt uit als begin december de grillige bloemen zich koesteren in het zachte zonlicht. Blij vangt de adem van het roodborstje en vormt deze bij nachtvorst om tot prachtige kristallen.

Alleen bij kou blijven ze intact. Fairy Blij heeft een wilde opslag en gebruikt zijn energie om met deze wonderlijke lichtvangers uw mooiste momenten voor 2018  te voorspellen. Wie durft? Een kristalorakel voor uw allersprankelendste momenten.  Na ieder orakel schenkt deze wonderlijke fairy u een bijzondere amulet. Blij is aanwezig op de midwinterfair en zijn kristallen werken het best rond de schemering, als de nachtvorst wordt verwelkomt. Maar kom niet te dichtbij met uw adem. De kristallen zouden kunnen smelten en hun werking verliezen…

 

Roofvogelshow on ice

Een spectaculaire roofvogelshow op de overdekte ijsbaan.

 

Escape Game: Crossroads

Meld je overdag aan bij de assistenten van prof. Dr. Rövers. (let op: vol = vol)
In het middeleeuwse huisje wordt een tentoonstelling opgebouwd, maar een paar objecten zijn spoorloos verdwenen! De assistenten zijn in tijdnood, maar misschien kun jij helpen met het vinden van de objecten! Maak jij de juiste keuze?

 

Vreemde koek en zopie van Geleerd ende Ghenoten

Door een ietwat uit de hand gelopen toverspreuk zijn wij erin geslaagd vloeibare!, ja, je leest het goed, appeltaart te maken. Dit kan u komen proeven in onze herberg. Stukje koek erbij, beetje rare kleur misschien maar evengoed erg lekker. Hierbij kan u nog fijn even rondkijken naar onze kleine maar zeer interessante verzameling rariteiten die wij her en der hebben uitgestald. Als u durft natuurlijk. Tot ziens op de Winterfair!

 

Cauldron

Bezoek de ijskonigin van Archeon Margique in haar ijzige vertrekken en laat jezelf in haar kille gezelschap op foto vereeuwigen.
Larpvereniging Cauldron viert met deze display hun 15de deelname aan de gezellige fair. We zien jou daar toch?

 

Minderbroeders van Archeon

De Minderbroeder van Archeon verzorgen gregoriaanse gezangen, Pelgrimsliederen en loop- en dansliederen uit de Middeleeuwen.

 

''Monsieur Horreur''

Monsieur Horreur is een wel hele chique griezel! Hij is geen vampier, weerwolf of zombie. Nee, het is Monsieur Horreur! Hij sluipt rond, niet opzoek naar slachtoffers, nee hij is opzoek naar nieuwe vrienden! Uit zijn donkere landhuis geslopen spreekt deze rare kwibus niet maar gebruikt hij een wonderlijke mimiek.

 

''Op Grote Voet''

Vanuit de donkere bossen van het Zweedse Zwarte Woud zijn Toelie en zijn vader zomaar de gewone mensenwereld in komen lopen! Deze twee trollen ontdekken de wereld op hun eigen manier, zullen de mensen benaderen met hun trollenbegroeting en proberen de dagelijkse gebruiken van de mens te begrijpen. Verwonderd aanschouwen zij hoe die gekke mensenwezens met elkaar in gesprek gaan en babbelen zelf ook mee… Toelie is een reusachtige trol van bijna 2 meter hoog!

 

Photobooth van Fabled Photography

Een mooi aandenken aan de 15e Midwinter Fair in Archeon! Laat je fotograferen in het Romeinse badhuis door Fabled Photography.

 

Circle J

Circle J serves an explosive brand of folk infused punk – featuring bagpipes, banjo, mandolin, tin whistle and a penchant for mayhem – that is best consumed hot, loud, and washed down with beer. You’ll dance and sweat like a raving mad orc and you’ll be humming shanties well into next week.

 

Bling-Bling-Tarotbar

Maak kennis met waarzegster Marjorie en haar Bling-Bling-Tarotbar.
Met behulp van haar tarotkaarten geeft ze antwoord op al jouw brandende levensvragen.

 

Village of Storyteller

Dit jaar is er weer een straat vol verhalen van o.a. Donderelf en Bastiaan de Zwitser.

Verhalenverteller Philip van der Zee (Donderelf) neemt je mee op reis door de middeleeuwen, naar het begin der tijden, naar vreemde culturen, het binnenste der aarde, andere continenten, naar een tijd van eenvoud, verwondering, sprookjes en legendes.

Bastiaan de Zwitser - Verhalenverteller
Wie van goede verhalen houdt kan hier terecht.
Een nieuw griezelverhaal, een grappige sage of een mooi wintersprookje; hier hoor je ze allemaal.
En wil je zelf ook een klein verhaal vertellen, kom dan zaterdagavond naar de storyjam, het gezelligste vuurtje van de Midwinter fair.

 

 

Professor Rotherham

“Baubles, Balls And Bling”. A history of decorating the Christmas Tree.

Why do we take such pride in draping our trees with such extravagant decorations? What is the origin of these items of beauty and why have they changed over the years?

“Magic And The Stones”.

This talk/workshop will look at how some stones and crystals are said to be infused with magical powers. How did the medieval magicians believe that you could detect poison? Which crystal do you use to have power over your enemies? Is there a stone that can give you power over animals? Let’s look together at the stories of some of these magical wonders and the magicians who used them.

 

Midwinter Wenstempel door Gabslichthuis

Gabslichthuis & haar Elfjes verzorgen een Midwinter Wenstempel (nr. 3) gevuld met Winter Healingsounds vol Winterse Hapi, klankschalen en Tongdrum.
Maak een mooie Rainbow Wens; welke kleurwens is er voor jou dit jaar? een speciale workshop om een Elfenbellenstokje te maken, geschikt voor jong en oud. Winter Healing Sounds klanken hoor je 3 x per dag in deze tempel.

 

Monster Dating Show

Liefde maakt blind, gelukkig maar, want tijdens onze Monster Dating Show heb jij de kans om je zachte kant te laten zien!!! Want zeg nou zelf, ook monsters hebben toch liefde nodig?

 

 

 15e Midwinter Fair, the Crystal Edition 

Deze kristallen versie is er eentje om door een ringetje te halen! Het is de 15de Midwinter Fair en dat beloofd veel! Laat je verwonderen in de winterse wonderlijke straten in de middeleeuwen. In huisjes, hutten, boerderijen is er op fantasievolle wijze invulling gegeven aan deze Midwinte rFair. Er is niets hetzelfde en op elke hoek van de straat is er weer een nieuwe verassing.

Met een indoor Fantasy markt; overdekte markt met bekende en nieuwe stands; Ans Worst, Hannie’s hakhoning, celtic world, het Stripfiguur, Oermoeder, The Fudge Man, Lindashoeden en nog veel meer.

Live Music met in ieder geval, in de Romeinse herberg Rapalje op beide dagen!

Village of Storytellers met heerlijke verhalen bij het knapperend haardvuur met in ieder geval Donderelf. De middeleeuwse straat met o.m. ‘Wortel en Cruydt’ super leuke mini-workshopjes met kruiden en thee en natuurlijk haar speciale love potion.
Professor Rotherham komt natuurlijk met heerlijke verhalen ‘made in England’!

Er komt natuurlijk nog veel meer dus hou ons Laatste Nieuws in de gaten…

 

 

 14de Midwinter Fair op 10 & 11 december in Archeon!

 

Nieuws 13de Midwinter Fair 2015

Programmaboekje staat online!

10 december 2015

Het volledige programma is bekend! Ook zo benieuwd naar het programma? 

Bekijk het programmaboekje

 

Fantastisch verleden - een magische reis door de tijd

3 december 2015

Schrijver en uitgever Saskia Appel neemt de luisteraar mee op een reis door de tijd lang magische hoogtepunten uit de Nederlandse geschiedenis. Aan bod komen onder meer offerrituelen, heksen, duivelbanners en zeemeerminnen.  

 

Het muziekprogramma is bekend!

20 november 2015

Meer info

 

Imagicon 'Weerwolven van Wakkerdam'

18 november 2015

Speciaal voor de Midwinter Fair speelt Imagicon 'Weerwolven van Wakkerdam', maar dan gebaseerd op de karakters van Schijfwereld van Terry Pratchett. Weerwolven van Wakkerdam is een bloedstollend spannend rollenspel, waarbij veel aan de verbeelding van de deelnemers wordt overgelaten. Niemand weet wie er deugt, en wie er een bloeddorstige vijand is. Houd dan het hoofd maar eens koel! Er is geen spelkennis voor nodig om  mee te kunnen doen. Eén spelronde duurt ongeveer 30 minuten en wordt gespeeld door maximaal 15 personen.

 

Dit jaar komt Greenthingz met spannende fantasy quest voor kinderen. 

18 november 2015

Rincewind zal de kinderen rondleiden door Discworld en kennis laten maken met A’Tuin de grote schildpad, de dood die altijd rondwaart in de verhalen. Rincewind zal op een quest gestuurd worden om het daglicht te achterhalen... een mooie opdracht, zo vlak voor midwinter! De kinderen zullen van onschatbare waarde zijn!

 

Ook in het Archeologiehuis zijn lezingen, muziektheater en workshops te volgen.

11 november 2015

Programma in het Romeins Museum:

De magie van het verleden! Jannes de Goochelaar neemt je tijdens deze unieke lezing mee op een tijdreis langs prehistorische sjamanen, Egyptische hof-illusionisten,  Griekse priesters met sjoemelhardware, Romeinse straatgoochelaars en middeleeuwse magiërs.

Muziektheater Nimue met onder andere Gwendolyn die ook in Sheep on the Boat speelt met heerlijke Ierse en Schotse muziek.

Fantastisch verleden met Ruud Borman over ‘kwade tovenarij’ van hekserij beschuldigde vrouwen die met behulp van hallucinerende middelen zoals vliegenzwammen en ergot, daadwerkelijk geloofden dat ze konden vliegen en op reis gingen naar de heksensabbat. Hij legt het verband uit tussen ergot-gebruik door heksen en het gebruik van dit middel in de prehistorie.

Last but not least: professor Rotherham met: Druids. What are druids? Workshop on these magical and mystical figures of history (and the present?). And about Merlin: Is he the old man with the white beard from the legend? Has he ever been a ‘Celtic Freedom Fighter? Come and listen to the story behind the legend. The truth is often stranger than fiction. You might even learn some ancient Welsh!

 

Jury Vertelwedstrijd is bekend!

10 november 2015

De jury van Vertelding, de vertelwedstrijd van de 13de Midwinter Fair, bestaat uit:

  • Bastiaan de Zwitser, verhalenverteller en acteur
  • Jantine van den Bosch, stemactrice en Larpdesigner
  • Roje Wolf, verhalenverteller

Doe jij al mee? Geef je nu op!

 

Life Action Role-Playing voor Kids met Expiatio

6 november 2015

Expiatio zet dit jaar tijdens de 13de Midwinter Fair een spannend fantasy rollenspel op speciaal voor kinderen. Wil jij ook kennismaken met LARP? Doe dan mee en los het mysterie op.

Vroeger leefden in het dorpje Yulak Dar de mensen in harmonie samen met elfen, goblins en dwergen. Ze bedreven samen ambachten, handelden met elkaar, en zaten ‘s avonds gezamenlijk aan de kampvuren. Lange tijd ging dit goed, maar sinds kort is er iets vreemds aan de hand in het dorp. Oogsten mislukken, gereedschappen verdwijnen en er zijn plots wel erg veel mensen ziek.

Met de rust in Yulak Dar is het dan ook snel gedaan. De mensen geven de dwergen de schuld, de dwergen wijzen naar de elfen, en de goblins raken in paniek. Gisteravond klonken er vreemde geluiden uit de bossen in de buurt en enkele dappere inwoners zijn op onderzoek gegaan, maar daarvan is nog niemand teruggekeerd.

Er is dringend hulp nodig, want duidelijk is dat het dorp op deze manier niet lang stand zal houden. Yulak Dar vraagt daarom om jouw hulp. Help hen dit mysterie op te lossen!

  

Sfeervol kamperen

30 oktober 2015

Kom ook kamperen tijdens de 13de Midwinter Fair. Met jouw tent kamperen in het park. Kamperen voor maar €15,00 p.p.p.n. Reserveer nu!

Reserveren via midwinterfair@archeon.nl. Mail ons je naam, adresgegevens, mailadres en data waarop je wilt overnachten. (exclusief entree 13de Midwinter Fair)

Meer informatie

 

Sowulo is er bij!

21 oktober 2015

Een aanwinst voor het muziekprogramma: SOWULO! 
Zij zijn er bij tijdens de 13de Midwinter Fair!
Wie mag er van jouw nog meer niet gemist worden op de 13de Midwinter Fair?

 Laat het ons weten!

 

Pagan Wedding Chapel - Handfasting

20 oktober 2015

Net als vorig jaar is coven Salix aanwezig op de 13de Midwinter Fair. Met informatie over de hekserij in Discworld, maar ook om te handfasten voor een jaar en een dag in de Pagan Wedding Chapel.

Meld je hier aan!

 

Fantasy Speeddaten, meld je nu al aan!

19 oktober 2015

Na het grote succes van vorig jaar kunnen jullie ook dit jaar Fantasy Speeddaten! Loopt de ware voor jou rond op de 13de Midwinter Fair? Wij zoeken voor jou de perfecte blinddate. 

Wil jij je tijd echt goed benutten tijdens jouw bezoek aan de 13de Midwinter Fair? En dus niet te lang in de rij willen staan om je aan te melden voor Fantasy Speeddaten? Voorkom het wachten en vul het aanmeldingsformulier in. 
Na het invullen en versturen van het formulier ontvang je de benodigdheden om jouw aanmelding compleet te maken. Wij gaan voor jou op zoek naar de perfecte match. 

Meld je nu aan!

Tot 12 en 13 december!

 Fantasy Speeddating Crew 2015

Severus Magnus Qupido 
Artis Amor Caecus

“Sometimes it’s better to light a flamethrower than to curse the darkness” 
- Terry Pratchett -

 

Word jij ‘Beste verteller 13de Midwinter Fair 2015’?!

6 oktober 2015

Ben jij een gepassioneerde verteller en wil jij je vertelkunsten laten zien op de 13de Midwinter Fair? Doe mee aan ‘Vertelding’! De spookverhalen vertelwedstrijd op zaterdag 12 december in de Yurt verteltent.

Meld je nu aan!

 

Nieuw dit jaar: Kamperen op het park

24 september 2015

Vrijdag 11 december - Zaterdag 12 december - Zondag 13 december 2015

Wil jij ook niks missen van de 13de Midwinter Fair. Maak jouw bezoek compleet met een overnachting op het park. Reserveer nu voor € 15,00 p.p.p.n.!

Camping informatie

  

Professor Rotherham

7 september 2015

Zoals elk jaar zal ‘Uncle Roly’ twee lezingen geven over verschillende onderwerpen. Waar hij over gaat spreken houden we nog even geheim, maar met zijn droge gevoel voor humor beloven het weer educatieve en vermakelijke praatjes te worden. Heb je een vraag voor Professor Rotherham? Laat het ons weten via Facebook en wellicht kunnen we hem verleiden tot het geven van een antwoord!

 

Rapalje is er ook dit jaar weer bij!

19 augustus 2015

Stiekem zijn wij hier heel erg trots op, dit jaar mogen wij onze vrienden van RAPALJE weer in de armen sluiten! De 13de Midwinter Fair en Rapalje hebben een lange geschiedenis samen, en voor ons is het feest niet compleet als deze mannen er niet zijn. Zij zullen dan ook de knallende afsluiter zijn van de 13de Midwinter Fair, dus als je moe en op bent van de vele activiteiten, workshops en mede, kom dan nog een laatste dansje wagen bij Rapalje!

 

Voorverkoop gaat van start!

6 augustus 2015

De voorverkoop gaat van start! Via de website van Archeon kan je nu kaartjes kopen voor de 13de Midwinter Fair. Hoe eerder je een kaartje koopt, des te meer korting! 

 

Bestel je Early Bird Tickets hier!

 

Thema 13e Midwinter Fair: Discworld!

15 julli 2015

Het thema van de 13e Midwinter Fair is bekend: Discworld! De wereld die de onlangs overleden auteur Terry Pratchett tot leven heeft geroepen in zijn boeken vormt de inspiratie voor de komende Midwinter Fair.

Iedereen die bekend is met de boeken van Pratchett heeft meteen een beeld bij dit thema: een favoriet personage, of passage, citaat of locatie. Deel het met ons! Laat ons weten via e-mail: midwinterfair@archeon.nl of Facebook wat niet mag ontbreken op de komende Midwinter Fair, met als thema: Discworld!

  

 

Terugblik op de 12e Midwinter Fair

15 juli 2015

a SERA business design