Vier de Winter in Museumpark Archeon

Vier de Winter in Museumpark Archeon

09-12-2021

Ook dit jaar opent Archeon weer de poorten voor ‘Vier de Winter’. Museumpark Archeon is geopend op 11, 12, 18 en 19 december en 25 december 2021 t/m 9 januari 2022 van 11.00 - 17.00 uur. Proef de winterse sfeer in de prehistorie, bij de Romeinen en in het middeleeuwse stadje Gravendam.  

Alle 43 gebouwen, boerderijen en hutten in Archeon worden bewoond door de bewoners en zijn geheel voor de winter ingericht. Het haardvuur knappert en het is er heerlijk warm. De bronsgieter is druk in de weer met het gieten van bronzen voorwerpen. Bij de eerste boeren, de hunebedbouwers en de jagers is men volop bezig met vuursteen bewerken en vuur maken en geniet je van de verhalen uit het verleden.  
 
Bij de Romeinen beleef je de winterse sferen van weleer. Neem een kijkje bij de Romeinse Restauratiewerf waar de Zwammerdamschepen gerestaureerd worden. Ook is hier een tentoonstelling over de opgravingen en de restauratie van de Zwammerdamschepen. Daarnaast is kortgeleden een unieke Romeinse weg 'Via Albaniana' geopend met een bijbehorende tentoonstelling over de aanleg van Romeinse wegen in Nederland en Europa.  
 
In de middeleeuwen is het een drukte van belang. Het is er winter en er is veel werk in huis. De smid, de bakker en de wever laten hun ambacht graag zien. Geniet van de heerlijke kerstsfeer en ontdek de bijzondere ambachten. Het park is feestelijk verlicht en op verschillende plaatsen zijn warme vuurplaatsen gemaakt.  

Tentoonstelling Napoleon
Archeon sluit het Napoleonjaar 2021 af met een grote tentoonstelling over het leven en de betekenis van Napoleon. De tentoonstelling is van 18 december 2021 t/m 27 maart 2022 te bewonderen in het Romeins Badhuis in Museumpark Archeon. 

Dickens Kerst Koor
Zaterdag 11 en zondag 12 december 2021 komt het Dickens Kerst Koor naar Museumpark Archeon. Er wordt opgetreden in Dickens kleding volgens 19de -eeuwse Engelse stijl die veelal is gemaakt door de leden zelf. De à capella gezongen stukken zijn hoofdzakelijk ''Christmas Carols'', aangevuld met mooie kerstliederen. 

Theatershow: de wonderbaarlijke tijdmachine
Theatershow: de wonderbaarlijke tijdmachine is van 27 december 2021 t/m 9 januari 2022 te zien in de Romeinse herberg in Museumpark Archeon. De Wonderbaarlijke tijdmachine is een interactieve en muzikale theatervoorstelling voor jong en oud met een ludieke en vrolijke kijk op de geschiedenis. 

Kerstbrunch
Tijdens de kerstdagen kan je ook heerlijk genieten van een op en top verzorgde kerstbrunch voor de hele familie. De kerstman komt langs en je kunt de hele dag gratis genieten van een ouderwets dagje Archeon.  

IJsbaan
Dit jaar ligt de ijsbaan weer in Archeon, bezoekers kunnen de spiegelgladde ijsbaan bij Archeon ook dit jaar weer betreden. Dit jaar is de ijsbaan aangesloten bij IJSTIJD! Een initiatief om kinderen kennis te laten maken met schaatsen. Onze ijsbaan maakt, samen met andere tijdelijke ijsbanen en kunstijsbanen, deel uit van dit initiatief. 

Meer lezen?

  • Thea Beckmanprijs shortlist genomineerde: Waarom de maan verdwijnt: Lotti’s oorlog
  • Thea Beckmanprijs shortlist genomineerde: Altijd vluchten
  • Thea Beckmanprijs shortlist genomineerde: Ik zal je bewaren
  • Thea Beckmanprijs shortlist genomineerde: Het lied van de vreemdeling

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2022 Archeon, SERA Business Design