Vier de Winter

Vier de Winter

24-12-2022 - 30-12-2022

Vier de Winter

Vier de winter in Museumpark Archeon 

Archeon opent de poorten voor ‘Vier de Winter’. Deze winter kun je in Museumpark Archeon genieten van de Oer-Hollandse winter. Lekker genieten van de winterse sfeer in de prehistorie, bij de Romeinen en in het middeleeuwse stadje Gravendam. 

Alle 43 gebouwen, boerderijen en hutten in Archeon worden bewoond door de bewoners en zijn geheel voor de winters ingericht. Het haardvuur knappert en het is er heerlijk warm. De bronsgieter is druk in de weer met het gieten van bronzen voorwerpen. Bij de eerste boeren, de hunebedbouwers en de jagers is men volop bezig met vuursteen bewerken en vuurmaken en geniet je van de verhalen van weleer. 

Bij de Romeinen beleef je de winterse sferen van weleer. Ontdek het verwarmde badhuis en doe mee aan het Romeinse exerceren. Maak ook een Romeinse fibula. 

Op de Romeinse Restauratiewerf zijn de Zwammerdamschepen te bewonderen en hier is een tentoonstelling over de opgravingen en de restauratie van de Zwammerdamschepen. 

In de middeleeuwen is het een drukte van belang. Het is er winter en er is veel werk in huis. De smid, de bakker en de wever laten hun ambacht graag zien. Er worden kaarsjes gemaakt en je kunt een vilten armbandje maken. Op de markt leert de zwaardvechter je verschillende technieken met het zwaard en natuurlijk mag het boogschieten niet ontbreken.  

Geniet van de heerlijke kerstsfeer en ontdek de bijzondere ambachten. Het park is feestelijk verlicht en op verschillende plaatsen zijn warme vuurplaatsen gemaakt. 

Familieshow Tijd-Tovenarij 
In het middeleeuws Klooster is dagelijks een spectaculair optreden van Jannes de Goochelaar. 
In Archeon stap je met gemak terug in de tijd maar hoe komt dat nu? Dat is het geheim van Tovenaar Trucasius, Onder een zwerm van zwevende kaarsten tovert hij met de tijd en.... maakt voor jullie tijd in de betoverd mooie familievoorstelling: Tijd-Tovenarij. Trucasius heeft ook een grote belangstelling voor goochelen. Hij wil graag een demonstratie geven maar of dat nu zo'n goed idee is... de tijd zal het leren! 
IMG_8515Trucasius.JPG

Ouderwets ijsplezier 
Dit jaar ligt de ijsbaan weer in Archeon, bezoekers kunnen de spiegelgladde ijsbaan bij Archeon ook dit jaar weer betreden. Kijk hier voor meer informatie over de ijsbaan in Archeon 

IJSTIJD!
De ijsbaan van Museumpark Archeon is aangesloten bij IJSTIJD!
IJSTIJD! is een landelijke initiatief van de KNSB en partners. Het is een initiatief om kinderen kennis te laten maken met schaatsen. Onze ijsbaan maakt, samen met andere tijdelijke ijsbanen en kunstijsbanen, deel uit van dit initiatief. Kom snel naar onze ijsbaan met je gezin, klasgenoten, vriendjes en vriendinnetjes. Schaatsen is namelijk leuk, leerzaam en gezond. Houd je aan de landelijke en plaatselijke coronamaatregelen, dan houden we het ook veilig. Kijk voor meer informatie op schaatsen.nl/ijstijd

Collectief beeldmerk liggend_PNG(2)[4].png

 

Gratis entree met de Museumkaart. Voor het schaatsen betaalt u een kleine toeslag € 5,00.

Reserveer hier je bezoek.
Programma onder voorbehoud.

Meer lezen?

 • 26-03-2023
  Zondagsbrunch
 • 31-03-2023
  Nationale Museumweek
 • 02-04-2023
  Palmpasenprocessie
 • 07-04-2023
  Goede Vrijdag

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2023 Archeon, SERA Business Design