Lezing: Romeins Afrika, door het oog vd fotograaf

Lezing: Romeins Afrika, door het oog vd fotograaf

18-01-2022 - 18-01-2022

Lezing: Romeins Afrika, door het oog vd fotograaf

In samenwerking met Museumpark Archeon en het Archeologiehuis Zuid-Holland nodigt de Vrienden van Archeon (VVvA) u uit voor deze lezing van Marcel Fens, Romeins historicus, wereldreiziger en freelance fotograaf uit Sofia, Bulgarije. Deze online lezing zal 18 janurai 2022 van 20:00 t/m 22:00 uur plaats vinden.

Over de lezing
Marchel Fens is een Romeins histiricus en professioneel fotograaf. In Europa bezoekt hij alle bekende plekken, maar maakt ook fotoreportages van Romeinse archeologie die alleen van de Romeinse schijvers bekend is.

In 2018 werd Marcel uitgenodigd door het Ministerie van Cultuur in Algerije om foto's te maken van de belangrijkste oude en Romeinse vindplaatsen in Algerije. Hij maakte foto's van 36 verschillende sites. Algerije heeft toplocaties en dit is dan ook een goede tip voor iedereen die archeologische ondekkingsplannen heeft. Kortom, Marcel neemt jullie mee op safari.

januari-2022-1.jpg

Over de spreker
Marcel Fens is historicus en fotograaf, geboren en getogen in Den Haag. In 2008 verhuisde hij naar Bulgarije. Hij schreef twee boeken over het Romeinse rijk; 'Alle 157 Romeinse keizers' en 'Corbulo'. Beide boeken zijn uitgegeven door uitgeverij AristoScorpio.

Marcels specialiteiten op het gebied van fotografie zijn: 'Romeinse en antieke architectuur' , 'dieren' en 'mensen op straat'. Hij heeft fotoshoots gemaakt in onder meer India, Sri Lanka, Cambodja, Filipijnen, Turkije, Marokko, Libië, Italië, USA, Mexico, Guatemala en Peru die onder andere te zien waren in BBC Knowledge magazine en vele tentoonstellingen. Marcel is ook bekens van zijn boeken over zwerfdieren. In 2002 brengt Four Paws 'De prachtige zwerfkatten van Sofia' uit. Dit is het vervolg 176 foto's tellende: 'De prachtige zwerfhonden van Sofia'.

Reserveer hier

Meer lezen?

 • 24-12-2022
  Tentoonstelling: Wereld vol Goden
 • 07-02-2023
  Online lezing: door Dean Mepschen
 • 12-02-2023
  Valentijnsbrunch
 • 26-02-2023
  Voorjaarsbrunch

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2023 Archeon, SERA Business Design